Zeka oyunları yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı

Türkiye Zeka Vakfı'nın düzenlediği 'Türkiye Zeka Oyunları' final sınavı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kongre ve Konferans Salonu'nda yapıldı.

Türkiye Zeka Vakfı'nın düzenlediği 'Türkiye Zeka Oyunları' final sınavı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kongre ve Konferans Salonu'nda yapıldı. 26 yarışmacının katıldığı sınavda, dereceye giren 9 öğrenciye ödülleri verildi.

Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen Türkiye Zeka Oyunları finali sonrası dereceye girenlere ödülleri verildi. Sınavda dereceye giren öğrenciler için ODTÜ Konferans Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine; Rahşan Ecevit, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı ve davetliler katıldı.

Yarışma sonunda üç yaş kategorisinde ödüller sahiplerini buldu.

14 yaş altı kategorisinde; Utku Gündoğan birinci, Emre Kızıltuğ ikinci, Elif Hande Güzel ise üçüncü oldu.

14–21 yaş kategorisinde; Enes Suyabatmaz birinci, Ömer Faruk Yatkın ikinci, Ersel Hengirmen üçüncü oldu.

21 yaş üstü kategorisinde ise, Hasan Yaldız birinci, Salih Alan ikinci, Nuri Yılmaz üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödüllerini Rahşan Ecevit, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları verdi.

Ödül törenin ardından Bulutsuzluk Özlemi grubu konser verdi.