Bingöl'de İlk Defa Lazerle Varis Ameliyatı Yapıldı

Bingöl Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı M. Tamer Özdemir, bir ilki gerçekleştirerek Bingöl'de lazerle varis ameliyatı yaptı.

Bingöl'de İlk Defa Lazerle Varis Ameliyatı Yapıldı
Bir haftada üç ayrı ameliyat yapan Uzmanı Dr. Tamer Özdemir, endovenöz lazer tedavisi sistemi ile hastalarıyla konuşa konuşa ameliyatı yaptığını ve bu cerrahi operasyonun açık ameliyatlara nazaran daha ağrısız geçtiğini söyledi. Lazerle varis ameliyatının son yıllarda teknolojik ilerlemelerle önemli bir başarıya ulaştığını belirten Özdemir, eskiden sadece açık ameliyatlarla mümkün olan bacaklardaki büyük, belirgin, kıvrım kıvrım ilerleyen ve hoş olmayan görüntülere neden olan varislerin artık kapalı ameliyat usulüyle gerçekleştiğini dile getirdi. Özdemir, "Büyük varislerde artık lazerle endovenöz tedavisi yapılıyor. Endovenöz lazer tedavisi hastalarla konuşula konuşula tümesant anestezi denilen sadece yerel uyuşturma ile yapılmaktadır. Bu tür durumlarda hasta işlem sonrasında muayenehanelerden yürüyerek işine veya evine gidebiliyor. Bu son teknoloji ile Bingöl Devlet Hastanesi'nde 1 haftada 3 ayrı ameliyat gerçekleştirdik. Her üç ameliyatın ardından hastalarımız aynı gün taburcu olarak evlerine gönderildi" dedi.
Kansız olarak gerçekleştirilen ve 10 dakika süren ameliyatların ardından aynı gün taburcu olan hastalar ise Bingöl'de böyle bir uygulamaya geçilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Ameliyat olan hastalar, Bingöl Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. M. Tamer Özdemir'e yaptığı bu güzel hizmetten dolayı teşekkür etti.