Anamur Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu'ndan Şeb-i Arus etkinliği

Anamur Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu, Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri'nin vefatının 737. yıldönümü sebebiyle Şeb-i Arus etkinliği dü

Anamur Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu, Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri'nin vefatının 737. yıldönümü sebebiyle Şeb-i Arus etkinliği düzenledi.

Kaplan Düğün Salonu'ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Programda, Mevlana'yı konu alan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği programda konuşan Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Eğilmez, Mevlana'nın, yüzyıllar öncesinden insanlığa bir gönül dostu olarak seslendiğini ifade etti. Eğilmez, şöyle dedi:

"Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister Mecusi, ister puta tapan ol, yine gel. Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel' şeklinde seslenmişti. Günümüzde yaşayan gönül dostları dünyanın 165 ülkesinde insanlara hizmet etmek maksadıyla gönül dostu olarak gidiyorlar. Günümüz gönül dostları gelme ile değil o insanların ayaklarına kadar gitmek suretiyle sinelerini tüm dünya insanlığına açarak, gelen değil de giden gönül dostları olmuşlardır. Bizler de okul olarak Mevlana hazretlerinin 737. ölüm yıldönümü nedeniyle böyle bir proğram düzenledik, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum."

Daha sonra Konya Tasavvuf Musikisi ve Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği Korosu tarafından bir konser verildi. Programın son bölümünde Acemşiran makamında Mevlevi Ayin-i Şerifi icra edildi.