Sağlık Bilişim Zirvesi Konya'da toplandı

Sağlık Bilişimi Yöneticileri Konya İl Temsilciliği ve Anadolu Teknik Elemanlar tarafından ortaklaşa yürütülen Mini Sağlık Bilişim Zirvesi Konya'da top

Sağlık Bilişimi Yöneticileri Konya İl Temsilciliği ve Anadolu Teknik Elemanlar tarafından ortaklaşa yürütülen Mini Sağlık Bilişim Zirvesi Konya'da toplandı.

Seminerde konuşan Sağlık Bilişim Yöneticileri Açılım Platformu (SABİYAP) İç Anadolu Bölge Koordinatörü ve Mevlana Üniversitesi Hastanesi Müdürü Cemal Şimşek, amaçlarının gelecek adına planlar yapmak ve bilgi birikimi sağlamak olduğunu söyledi. Bilgiyi insanlarla paylaşmak istediklerini belirten Şimşek, "Bilgi birikimiyle insanları daha bilinçli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki aylarda sağlık ve bilişim adına burada bulunan arkadaşlarımızla birlikte seminerler düzenlemeye devam edeceğiz."dedi.

Sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmanın ve bu gelişmelerin sağlık kurumlarında kullanılmasının önemli bir konu olduğunu ifade eden Cemal Şimşek, sağlık birimlerinin sağlık alanında sürekli proje üretmesi ve bunları hayata geçirmesi gerektiğini dile getirdi.

Günümüzde sağlık bilişiminin önemli bir konuma geldiğini kaydeden Şimşek, şunları kaydetti: "Günümüzde daha çok kalifiye elemanlar yetiştirilmelidir. Konya'daki imkanların Batı'ya göre daha kısıtlı olması da dezavantaj sağlamaktadır. Bulunduğumuz bölgede Microsoft, IBM, Hp ve Dell gibi firmaların seminer düzenlemediğini görüyoruz. Bu açıdan SABİYAP, İç Anadolu Bölgesi'nde önem kazanıyor ve etkin çözümler üretmeye çalışıyor."

Değişim ve gelişiminin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Şimşek, hedeflerinin arasında hastaneciliği tamamen kaldırmak, hastaların hastanede değil de evinde veya bulunduğu yerde tedavi edilmesine imkan sağlamak istediklerini aktardı. Böyle bir uygulama ile bir sağlık kabininin kurularak ve bir sağlık teknisyeninin de bulundurularak sağlanacağını aktaran Şimşek, tanı ve tedavinin burada konacağını açıkladı.

Anadolu Çalışanlar Federasyonu Teknik Elemanlar Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Reşat Kır ise, gerek fert gerekse kurumsal bazda bilgi ve başarıya ulaşanların, teknolojiye yatırım yapanlar olduğunun altını çizdi.

Teknolojik ilerlemenin sadece sağlık değil, bütün sektörlerde önemli bir gelişme olduğunu bildiren Kır, "Bu düşünceden hareketle yola çıkan Anadolu Teknik Elemanlar Derneği olarak, 150 ye yakın mühendisimizle sekiz yıldır faaliyet içindeyiz. Elemanlarımızı geliştirerek bilgi birikimi sağlıyoruz. Bu bilgilerin topluma ulaşması için eğitim ve seminerlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.