Öğretmen, Asker, Polis Ve İmamdan İkna Timi Oluşturuldu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aileleri tarafından ortaöğretime gönderilmeyen kız ve erkek çocukların okula kazandırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 6 kişilik ikna ekibi oluşturuldu

Öğretmen, Asker, Polis Ve İmamdan İkna Timi Oluşturuldu
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aileleri tarafından ortaöğretime gönderilmeyen kız ve erkek çocukların okula kazandırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 6 kişilik ikna ekibi oluşturuldu. Köy köy, mahalle mahalle dolaşarak anne - babaları ikna etmeye çalışan öğretmen, imam, polis ve askerden oluşan ikna timi, şu ana kadar 10 çocuğun okullu olmasını sağladı.
Sarıkamış'ta Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu başkanlığında, 3 öğretmen, birer bayan polis ve subay ile imam â€" hatipten, çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ikna edilmesi için ekip oluşturuldu. Ulaşım, barınma ve benzeri sosyo-ekonomik nedenlerden okula gönderilmeyen özellikle kız çocuklarını yeniden eğitime kazandırmayı amaçlayan ekip, 6 mahalle ile ilçeye bağlı 55 köyde çalışma yürütüyor.
Oluşturulan ikna ekibiyle ortaöğretime kaydolmayan çocukları ve ailelerini ikna ederek okula dönmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Sarıkamış Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, ailelere çocukların tüm masraflarının üstlenileceği garantisi verildiğini söyledi. Dağdelen, "Şu ana kadar 5 köyde ailelerle görüştük. Yenigazi köyünden 8 kız çocuğunun ailesini ikna ederek ortaöğretime devam etmelerini sağlarken Aşağı Sallıpınar Köyünden de 2 erkek çocuğunu Sarıkamış Şehit Taner Baran Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na yerleştirdik. İkna ekibimizle çalışmaları, sabırla ve inatla sürdüreceğiz" diye konuştu.