ISİAD aracılık etti, işadamları 4 ülkede iş bağlantısı kurdu

Isparta İşadamları Derneği (ISİAD) düzenlediği yurt dışı gezileriyle üyelerinin ticaret bağlantıları kurmasına aracılık ediyor. İşadamları; Nijerya,

Isparta İşadamları Derneği (ISİAD) düzenlediği yurt dışı gezileriyle üyelerinin ticaret bağlantıları kurmasına aracılık ediyor. İşadamları; Nijerya, Belçika, Kazakistan ve Irak pazarında gıda, halı, plastik sanayi ve aromatik bitkiler sektöründe iş bağlantıları kurdu.

ISİAD yönetimi, Ispartalı gazetecilerle basın toplantısında bir araya geldi. ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, dernek olarak ülke sorunlarıyla ilgili tespitlerini, düşüncelerini ve önerilerini kamuoyu ile paylaşmayı ve bu yönde katılımcı öneriler geliştirmeyi görev edindiklerini söyledi.

ISİAD'ın değişik sektörlerden bir araya gelmiş birçok işadamını temsil ettiğini ifade eden Pınarcı, "Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere oluşturulan ISİAD, ticaret ve sanayi hayatımıza yönelik bilimsel ve akılcı yöntemler geliştirerek, işletme ve girişimcilerimizi global iş dünyasının bir parçası haline getirmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Pınarcı, ISİAD'ın iş hayatında öncü, dürüst, başarılı, takım çalışmasına önem veren, çevreye ve topluma duyarlı, tüm ilişkilerinde açık, içten ve yenilikçi 30 üyeden oluştuğu bilgisini verdi. Pınarcı, "İşadamlarının sorunlarını ve tecrübelerini paylaşarak doğru karar vermelerine yardımcı oluyoruz. İhtiyaç olan bilgileri temin ederek, yeni iş ve işbirliği imkânları sağlamaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

Bölge işadamlarına ülke ve dünya ekonomisi hakkında stratejik ve değerli bilgiler vererek doğru kararlar almalarında yardımcı olduklarını ifade eden Pınarcı, eğitim çalışmalarıyla birlikte yurt dışı gezilerinin sürdüğünü kaydetti.

En son Irak'a düzenlenen gezide yatırım imkânlarının araştırıldığını ifade eden Pınarcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir işadamımız halı sektöründe bağlantı yaparak kısa sürede ürün göndermeye başladı. Bunun dışında Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün Kazakistan ve Nijerya'ya düzenlediği geziye biz de birer temsilci gönderdik. Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON)'nun İstanbul'da düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü'ne 135 ülkeden 2 bin 500 yabancı iş adamı 2 bin Türk iş adamı katıldı. Biz de 5 firma ile bu buluşmaya katıldık."

Pınarcı, Ispartalı işadamlarının gıda, halı ve aromatik bitkiler konusunda yurt dışında bağlantı kurduklarını sözlerine ekledi.