Hepimiz Mehmet'iz Platformu Sözcüsü Selçuk Türkoğlu:

Bursa'daki 187 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Hepimiz Mehmet'iz Güç Birliği Platformu'nun dönem sözcüsü Selçuk Türkoğlu, "İki dil, iki millet, iki millet, iki devlet demektir

Bursa'daki 187 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Hepimiz Mehmet'iz Güç Birliği Platformu'nun dönem sözcüsü Selçuk Türkoğlu, "İki dil, iki millet, iki millet, iki devlet demektir. Dünyanın kalbi olan bu topraklar üzerinde ya tek dil, tek millet, tek bayrak, tek devlet olur ya da dünya yangın yeri olur" dedi.
Aralarında Türk-İş, Türk Kamu-Sen, Türk Ocakları ve Bal-Göç'ün de bulunduğu 187 sivil toplum kuruluşundan oluşan Hepimiz Mehmet'iz Güç Birliği Platformu, özerklik ve ana dilde eğitim tartışmalarıyla alakalı basın açıklaması yaptı. Platformu oluşturan sivil toplum örgütlerinin, Türkiye'nin her köşesinden Bursa'ya gelip yerleşen insanları ihtiva ettiğini kaydeden Türk Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü Selçuk Türkoğlu, "Hepimiz Mehmet'iz ismini bilerek seçtik. Çünkü yeri
ve zamanı geldiğinde Ahmet, Temel, Hasan, Abdullah, Şehmuz, adımız ne olursa olsun, memleketin her neresi olursa olsun, soyumuz, köklerimiz nereye dayanırsa dayansın, hepsini bırakıp tek bir bayrak altında, tek bir isimle toplanırız. Bu da Mehmetçiktir" diye konuştu.
Son günlerde bölücülerin demokrasi, insan hakları ve barış ambalajı ile sarıp sarmaladığı taleplerinin ardı arkasının kesilmediğini ifade eden Türkoğlu, "İki dil, iki bayrak, öz savunma güçleri, özerklik. Söylemedikleri bir şey kaldı mı? Evet, sadece ve sadece 'ayrı devlet' demiyorlar. Ama bu demokrasi oyunu böyle sürdükçe, hükümetin aymazlığı, devletin mevcut hali devam ettikçe, 'ayrı devlet' sözlerinin kulaklarımızda yankılanması yakındır. Özerklik isteyenlere kızmamak lazım. Asıl anlaşılmaz olan,
dağdaki bölücülerin belediye yönetmesine, Meclis'e girmesine göz yummamız değil midir? Cezaevindeki bir caniyi açılımlarının muhatabı yapıp ondan yol haritası isteyenler değil midir? Bir tiyatro oyununu bahane edip, 'Rejim elden gidiyor' diye caddelerde tank yürütenlerin, devlet elden giderken ne anlama geldiği belli olmayan demeçlerle yetinmeleri değil midir?" ifadelerini kullandı.
Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Artık birileri, 'Daha demokratız' diye sevinebilir. Her devirde, her rejimde, her yönetimde geçerli olan kaide şudur: Silahla kalkışana silahla diz çöktürmeyenler, onların isteklerini kabul etmeye mecburdur. Ya bu hakikatin gerekleri yapılacak ya da bu topraklarda kurulacak yeni bir devlete seyirci kalınacaktır."
Bu ihanete "dur" demek adına bir dizi eylem yapacaklarını ifade eden Selçuk Türkoğlu, "Derdimiz ve tasamız, birliğimizin binlerce yıl devam etmesidir. Mücadelemiz bölücülere, ayrılıkçılara, terör örgütlerine karşıdır. Bu konunun önü kesilene kadar, içimiz rahat edene kadar bunun takipçisi olacağız. İki dil, iki millet, iki millet, iki devlet demektir. Dünyanın kalbi olan bu topraklar üzerinde ya tek dil, tek millet, tek bayrak, tek devlet var olur ya da dünya yangın yeri olur" diye konuştu.