Türk-İş Başkanı'dan hükümete torba yasa sitemi

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, çalışma hayatını ilgilendiren bir çok maddenin bulunduğu Torba Yasa Tasarı ile ilgili bilgiyi ilk olarak basından edind

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, çalışma hayatını ilgilendiren bir çok maddenin bulunduğu Torba Yasa Tasarı ile ilgili bilgiyi ilk olarak basından edindiklerini belirterek, bu durumun diyalog ortamına zarar verdiğini söyledi. Meclis'in internet sitesinden ulaştıkları yasa tasarısıyla ilgili rapor hazırladıklarını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Meclis'e gönderdiklerini aktaran Kumlu, "Rapor, Meclis alt komisyonu tarafından dikkate alınmadı. Başbakan Erdoğan'a yasaya itirazlarımızı anlatan bir mektup gönderdik." dedi.

Mustafa Kumlu, TBMM Genel Kurulu'nda yılbaşında sonra görüşülecek Torba Yasa Tasarısı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Türk-İş Genel Merkezi'nin bahçesinde düzenlediği basın toplantısına işçiler de destek verdi. Hükümetin tasarıyla İssizlik Sigorta Fonu'nda yer alan gelirlerin yüzde 30'una el koyma ve bu miktarı yüzde 50'ye kadar çıkarma yetkisini aldığına işaret eden Kumlu, kısa çalışma ödeneğinin de İşsizlik Sigorta Fonu'ndan ödenmesi yönünde hüküm bulunduğuna dikkat çekti. İşverenler tarafından 2015 yılına kadar işe alınanların primlerinin İşsizlik Sigorta Fonu'ndan ödenmesi karşılanmasının öngörüldüğünü de vurguladı.

Kumlu, yasa tasarısıyla birlikte Köy Hizmetleri Kurumu'nun kapatılması sonrasında il özel idereler ve belediyelere dağıtılan işçilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatlarında görevlendirilmek istendiğini kaydetti. Kamu kesiminde kısa süreli çalışanlar ile özel sektörde kısa süreli çalışanların primlerinin ödenmesi konusunda eşitsizliğin bulunduğunu da belirtti. Kumlu, 2011 yılının ilk günlerinde görüşülecek yasa tasarısıyla ilgili Türk-İş yol haritası belirmek için 4 Ocak tarihinde Türk-İş Başkanları Kurulu toplantısı gerçekleştireceklerini ifade etti. Kumlu'nun konuşması sırasında bazı işçiler hükümet aleyhine slogan attı. Bazı işçilerin slogan atarken gömlek ve atletlerini çıkardıkları gözlendi.