Öğrencilere Spor Salonunda Diş Fırçalama Tekniği Gösterildi

Eskişehir'de bir spor salonunda yüzlerce öğrencinin katıldığı diş fırçalama tekniği uygulaması, ilginç görüntülere sahne oldu.

Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda "Fırçalar çantada, dişler yolunda" projesi kapsamında düzenlediği etkinliğe, ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencileri katıldı. Öğrencilere eğitimciler tarafından diş fırçalama yöntemleri tatbiki olarak gösterildi. Öğrencilerin diş fırçalarına sürülen macunlarla dişlerini hep birlikte fırçalamaları ilginç görüntüler oluşturdu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Fidan, küçük yaştaki çocuklarda diş çürüğünü önlemek için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu projeyle küçük yaşlardan itibaren verilen eğitim sayesinde ağız ve diş sağlığı konusunda doğru tutum ve alışkanlıkların kazandırılması hedefleniyor. Koruyucu uygulamalar, hastalıkların yaygınlık ve şiddetinin azaltılmasıyla hayat kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Proje daha çok düzenli diş hekimi kontrolünün sağlanması için ilköğretim çağındaki çocuklarımıza yönelik
oldu. Çalışma daha önce birkaç ilde başlatılmıştı. Bu proje, diş çürüğü tedavisinin Türkiye ekonomisine ciddi bir tedavi maliyeti getirdiği düşünüldüğünde hem ekonomik boyutu hem de çocuk ve toplum sağlığı açısından bir ilk olma özelliği taşımaktadır" dedi.
Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil'in de desteklediği uygulama, yaklaşık 100 ilköğretim 1. sınıf öğrencisinin aynı anda florit iyonu içeren jelle dişlerini fırçalamasıyla başladı. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Kütahya Sağlık Müdürü Kamil Türkmen ve çok sayıda davetli katıldı.