En Lezzetli Aşure'ler Aral Fen Koleji'nde yarıştı

Kastamonu'nun ilk özel koleji olan Aral Fen Koleji'nde gerçekleştirilen yarışmayla en güzel ve en lezzetli aşureler seçildi. Aral Fen Koleji'nin her y

Kastamonu'nun ilk özel koleji olan Aral Fen Koleji'nde gerçekleştirilen yarışmayla en güzel ve en lezzetli aşureler seçildi. Aral Fen Koleji'nin her yıl geleneksel olarak Muharrem ayında düzenlediği 'Aşure Yarışması'na öğrenci velilerinin ilgisi büyük oldu.

Bu yıl 7'incisi düzenlenen yarışmada aşureler damak tadı ve görsellik yönünden birbiriyle yarıştı. Yarışmanın jüri üyeliğini Vali Vekili Ömer Faruk Ateş, Tarım İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, İl Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Eski, Ev Ekonomisti Derya Esen, Gıda Uzmanı Neriman Mahmutoğlu birlikte yaptı.

Jüri üyeleri yarışmaya katılan aşureleri değerlendirirken oldukça zorlandı ve dereceye giren aşure sahiplerine çeşitli hediyeler verdi. Bu arada, bir tepsiye hazırlanan gelin kıyafetli ve üzerinde 'Allah' yazısı olan aşure ise ilgi odağı oldu.

Öte yandan yarışmada bin 500 kişiye aşure ikram edildi. Yarışmada 369 puanla Halime Güner birinci, 354 puanla Sengül Alper ikinci, 350 puanla Emriye Oral üçüncü, 342 puanla Zuhal Kavi dördüncü ve 335 puanla Ayşe Dinler ise beşinci oldu. Yarışma sonunda ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Okul Müdürü Sezai Eski, katılımcıları ve dereceye girenlere katılım belgesi dağıttı. Vali Vekili Ömer Faruk Ateş, yaptığı konuşmada gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemine değindi.