Batı'nın baskısı İran'ı bu duruma getirdi

İran'ın nükleer bir güç haline geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yine Dünya'ya meydan okudu.

Batı'nın baskısı İran'ı bu duruma getirdi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi nedeniyle İstanbul'da bulunan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıyı oldukça uzun tutan Ahmedinejad, gelecek ay yine İstanbul’da düzenlenecek Batı ile nükleer pazarlık görüşmeşleri öncesi önemli mesajlar verdi. Ahmedinejad, Batıda uzun süredir devam eden 'İran nükleer bir güç mü?’ tartışmalarına nokta koydu: İran artık nükleer bir güçtür.

Ahmedinejad, her basın toplantısında manşetlik bir şey söyler ve bu kez de öyle oldu: İran artık nükleer bir ülkedir...

'BATI'NIN UYGULADIĞI AMBARGO BİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ'

Ahmedinejad, Batıda çok tartışılan bu konuyla ilgili şunları da ekledi: 30 yıldır Batının uyguladığı ambargo politikası ve çatışmacı süreç bizi bu noktaya getirdi. Ve biz artık nükleer gücüz.

'TÜRKİYE'NİN KATKISI BÜYÜK OLACAK'

İlki geçen ay Cenevre’de yapılan ve ikincisi Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek olan nükleer pazarlık zirvesi öncesi konşan Ahmedinejad, "Biz artık bu konuyla ilgili çatışmadan kaçınmak ve konuyu işbirliğiyle sonuçlandırmak istiyoruz. Türkiye’nin katıkısı büyük olacak. İstanbul’da kazan kazan formülünün hayata geçeceğini ve işbirliğiyle son bulacağın umuyorum" şeklinde konuştu.

CEVAP VERMEDİĞİ SORU

"Türkiye’nin çabasını destekliyorum"
diyen Ahmedinejad’ın cevap vermediği soru ise, "Türkiye’den arabuluculuk bekliyor musunuz?" oldu.

'TÜRKİYE - İRAN İLİŞKİLERİNİ KİMSE BOZAMAZ'

"30 yılda bizi bu noktaya getirdiler. Uluslararası kurallara uyduk ama onlar yada dışı davranarak bizi bu noktaya getirdiler" diyen Ahmedinejad, NATO'nun füze kalkanı projesiyle ilgili soruya da, "Binlerce füze ve atom bombaları olsa bile Türkiye - İran ilişkilerini kimse bozamaz" yanıtını verdi.

(ntvmsnbc)