Silopi Kaymakamı Yıldız: En önemli işimiz eğitim olmalı

Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, okul müdürleri ve öğretmenlere yönelik yaptığı açıklamada ilçede öncelikli ve en önemli işin eğitim olduğunu vurgula

Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, okul müdürleri ve öğretmenlere yönelik yaptığı açıklamada ilçede öncelikli ve en önemli işin eğitim olduğunu vurguladı.

Koç İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Yıldız'ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Milli Eğitim Şube Müdürü Vehbi Özdemir ve okul müdürleri katıldı. Silopi'de öncelikli ve en önemli işin eğitim olduğunu kaydeden Kaymakam Yıldız, "Eğitim kalitesini el ele vererek yükselteceğiz. Bu işin mimarı da sizler olacaksınız. Çünkü eğitim işlerinin başarısı mimari olarak idarecilere bağlıdır." dedi. Eğitim işinin ertelenemeyeceğini ifade eden Yıldız, "Bir dönemi, bir ayı boş geçirsek bizim için büyük kayıp demektir. Çünkü elimizde şekillenen insanların, bir neslin ihmal edilmiş olması onlar için büyük kayıptır. Bunun için eğitim ertelenemez. Buradaki başarının da, başarısızlığın da sorumlusu önce idarecilerimiz sonra öğretmenlerimizdir." şeklinde konuştu.

Eğitimle ilgili sadece bu bölgelerde değil dünyanın her yerinde bazı problemler olabileceğinin altını çizen Kaymakam Yıldız, gelişmiş ülkelerde dahi sorunların mevcut olduğunu kaydetti.Öğrenci sayısının fazla olmasının bir takım problemlerin ortaya çıkmasına neden olduğunu söyleyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim için gönüllü olunca, o yükü taşımaya niyet bulunca, nerede olursanız olun başarılı olacaksınızdır. Bu nedenle bu yük bizim omuzlarımızın üzerindedir. Eğitimin bahanesi asla olamaz. Bizim seçme lüksümüz yoktur. Dünyanın neresine giderseniz gidin, nerede görev yaparsanız yapın aynı felsefeyi taşırız. İnsanların zengin ya da fakir olmasının eğitimciler için bir önemi yoktur."

HER YIL 112 MİLYON LİRA EĞİTİM YARDIMI GELİYOR

Silopi'ye her yıl eğitim yardımı olarak 112 Milyon TL ödendiğini ifade eden Kaymakam Bünyamin Yıldız, derslik ve öğretmen olarak kişi başına yaklaşık 3 Bin 500 harcandığını belirtti. Yıldız, "Silopi'de 32 bin öğrencimiz bulunuyor. Her sene eğitim için 112 Milyon yatırım yapılıyor. Sadece eğitim hizmetleri için bu yatırım yapılıyor. Bu ciddi bir rakamdır." dedi.

Yıldız, öğretmenlere şu önerilerde bulundu: "Aileler çocuklarına iyi bakamıyor olabilir. Baba geçim derdindedir. Anne on tane çocuğa baktığı için gerekli ilgiyi gösteremiyor olabilir. Bu gibi durumlarda kendinizi velinin yerine koyarak o çocuklara şefkat göstermelisiniz."