Ödemiş Ailesi'ne Vali Coş İle Belediye Başkanı Çerçioğlu Sahip Çıktı

Geçtiğimiz gün Umurlu'da geçirdiği trafik kazası sonrası organlarını bağışlayan Hüseyin Ödemiş, arkasında sefalet bıraktı

Ödemiş Ailesi'ne Vali Coş İle Belediye Başkanı Çerçioğlu Sahip Çıktı
Geçtiğimiz gün Umurlu'da geçirdiği trafik kazası sonrası organlarını bağışlayan Hüseyin Ödemiş, arkasında sefalet bıraktı. Ömrünü yokluk içinde geçiren Hüseyin Ödemiş'in geride kalan ailesine Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sahip çıktı. Vatandaşların yardımlarıyla ev yapılan 8 kişilik aileden geriye üç birey kaldı. Vali Coş ailenin şehit maaşı alabilmesi için devreye girerken, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ailenin yaşadığı evin tadilatını üstlendi.
Hüseyin Ödemiş sabit bir işi olmadığı için günübirlik işlerle hayatını idame ettirmeye çalışıyordu. 18 Aralık günü Umurlu Beldesi'ne bir iş için gitti. Aldığı yövmiyesini bir an önce evine yetiştirmek için motosikletiyle yola çıktı. Umurlu'daki kavşakta ışıklara dikkat etmeden karşıya geçmek istedi. Kırmızı ışığın yandığın fark etmeyen Ödemiş'in motoruna bir araç çarptı. Hüseyin Ödemiş olaydan hemen sonra, Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ödemiş, verdiği yaşam mücadelesinde dört gün dayanabildi. Ödemiş'in beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışlama kararı verdi.
6 HASTAYA UMUT OLDU
Aydın Devlet Hastanesi'nde yapılan operasyon sonucu Hüseyin Ödemiş'in kalbi ve kalp korneaları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, böbreklerinden bir tanesi Atatürk Eğitim Araştırma, karaciğer Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde organ nakli bekleyen hastalara verildi. Ödemiş'in bir diğer böbreği ise Türkiye'de böbrek nakli bekleyen bir hastaya nakledilmek üzere ulusal sisteme bildirildi.
Hüseyin Ödemiş'in organ naklinden sonra cenazesini almak üzere Aydın Devlet Hastanesi'ne gelen kardeşi Nihat Ödemiş ağabeyinin organlarını hiçbir karşılık beklemeden bağışladıklarını söyledi. İşsiz olan kardeş Özdemir, "Biz bunu Allah için yaptık. Bu herkese örnek olsun. Acı çeken 6 hasta ağabeyim sayesinde hayata yeniden tutunacak. Yapılacak en büyük hayırı yaptığımıza inanıyorum" dedi.
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU SAHİP ÇIKTI
1959 yılında evlenen Mehmet ve Şerife Ödemiş çiftinin 1960 ve 1962 yıllarında doğan iki çocuğu da yakalandıkları hastalık sonucu dünyaya gözlerini kapadı. Aydın Merkez'e bağlı Pınardere köyünde ikamet eden ailenin dünyaya gelen 3. çocukları Mustafa Ödemiş ise vatani görevini yapmak için gittiği askerde şehit oldu. Şehit ağabeyinden iki yaş küçük olan Hüseyin Ödemiş'ten sonra 1969'de Nihat, 1971'de ise Neşat Ödemiş dünyaya geldi. Babaları Mehmet Ödemiş 2002 yılında yakalandığı hastalık sonucu hayatını kaybettikten sonra ailenin en küçüğü Neşat Ödemiş ise geçirdiği bir iş kazası sonucu sağ gözünü kaybetti. Hayattaki en büyük oğlunu kaybeden anne Şerife Ödemiş'in yürekleri dağlatan hikayesini duyan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hüseyin Ödemiş'in cenaze törenine geldi. Ödemiş ailesinin yaşadığı evi gören Çerçioğlu, belediye yetkililerine evin tadilatını ve gerekli ihtiyaçların karşılanması talimatını verdi.
Hüseyin Ödemiş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da katıldığı cenaze töreninden sonra Pınardere Mezarlığında toprağa verildi.
Şehit oğlundan maaş almadığı öğrenilen anne Şerife Ödemiş için ise Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş devreye girdi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, askerde hayatını kaybeden Mustafa Ödemiş hakkında gerekli bilgileri aldıktan sonra aile için gerekli işlemleri başlatacaklarını söyledi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "Eğer Mustafa Ödemiş kayıtlarda kaza sonucu hayatını kaybetti şeklinde geçiyorsa Mehmetçik Vakfından kendilerine yardım çıkarmak için çaba göstereceğiz" dedi.
PARASIZLIKTAN ÇOCUKLARINI EVLENDİREMEDİ
Acılı anne Şerife Ödemiş, bu güne kadar çocuklarının mürüvvetini göremedi. Bir oğlunu askerde kaybeden, bir evladı geçirdiği kaza sonucu sakat kalan acılı annenin en küçük oğlu nişanlanmasına rağmen parasızlık yüzünden ayrılmasıyla bugüne kadar evlatlarının mürüvvetini göremedi. Parasızlık yüzünden evlatlarını evlendiremeyen Şerife anne, Hüseyin Ödemiş'in kaza sonrası hayatını kaybetmesi sonucu bir kez daha yıkıldı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun cenaze törenine gelmesiyle yaşlı gözlerinde umut ışığı oluşan Şerife anne, Belediye Başkanının aileye sahip çıkmasına minnettar olduğunu belirterek, "Bu acılı günümüzde bizi yalnız bırakmayan, acımıza ortak olan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na minnettarım. Bizler yoksuluz. Evlatlarım, yoksulluk nedeniyle evlenemediler. Komşuların yardımlarıyla yaşamaya çalışıyoruz. Belediye Başkanımızın desteği bizleri bu acılı günümüzde yanımızda olması, ihtiyaçlarımızı karşılaması, daha ne diyeyim? Allah yolunu açık eylesin. Başımızdan eksik etmesin. Varolsun" dedi.