Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısı sona erdi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, sporda şiddeti önleme ve kulüpler yasasıyla ilgili İstanbul'da 15 Ocak'ta geniş bir toplantı düze

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, sporda şiddeti önleme ve kulüpler yasasıyla ilgili İstanbul'da 15 Ocak'ta geniş bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

Vakfın Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki toplantıya Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören uzun bir aradan sonra ilkkez katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kulüplerbirliği Vakfı Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, sporda şiddetin önlenmesi ve kulüpler yasasıyla ilgili olarak 15-16 Ocak'ta İstanbul'da bir arama konferansı düzenleyeceklerini söyledi.

VAKIF OLARAK TÜRK TELEKOM ARENA'YI ZİYARET EDECEĞİZ

Göksel Gümüşdağ, Galatasaray'ın ikinci yarı maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena'yı 4 Ocak günü ziyaret edeceklerini kaydetti.

Toplantıdan çok önemli neticeler çıkacağını ümit ettiklerini de belirten Gümüşdağ, "15 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak arama konferansının ardından aynı gün Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılacağız. Eğer toplantı bitirilemezse ertesi gün de devam edilecek. Çıkacak kanunlarda 'şu da olsaydı' denmemesi için geniş katılımlı bir toplantı olmasını istedik. Türk futbolunun her konudaki sorunları görüşülecek. Toplantıdan çok önemli neticeler çıkacağını ümit ediyoruz.'' diye konuştu.

Bir gazetecinin toplantıda "Hakemler konusu masaya yatırıldı mı ?" sorusuna Gümüşdağ, şu cevabı verdi:

"Hakemler konusunu masaya yatırdık. Bazı kulüp temsilcileri farklı görüşler ortaya koydu. Ancak genel kanaat olarak Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) güven duygusunu oluşturduğu, MHK'nin yaptığı çalışmaları, özellikle MHK için güven unsurunun artık yerleştiğini kabul etmekteyiz. Ancak hala hakem hatalarının bir standarda oturmadığını da görmekteyiz.

Özellikle hakem hatalarının aza indirilmesiyle ilgili Federasyon'un önceki senelere göre çok daha geniş katılımlı, UEFA'dan önemli isimlerin katılımını sağlayarak eğitim seminerleri düzenliyor. Bu standardın yakalanması konusundaki hedefe ulaşma konusundaki samimi gayreti bilmekteyiz."