Dünyanın en büyük seramik panosu Ortaköy'de açılıyor

Dünyanın en büyük seramik panosu olma özelliğine sahip olan ve Kaleseramik sponsorluğunda yaptırılan "İstanbul" panosu, Kale grubu kurucusu Dr. İbrahi

Dünyanın en büyük seramik panosu olma özelliğine sahip olan ve Kaleseramik sponsorluğunda yaptırılan "İstanbul" panosu, Kale grubu kurucusu Dr. İbrahim Bodur ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılacağı bir törenle yarın saat 11.00'de açılacak.

Ortaköy Çırağan Caddesi'nde Kabataş Kültür Merkezi karşısında yer alan duvarı, dünyada ilk kez Kaleseramik tarafından, 1000x3000x3mm ebatlarında üretilen Kalesinterflex malzemesi üzerine uygulanan "İstanbul" panosu ile renklendi.

Yaklaşık beş ayda tamamlanan pano, seramik sanatçısı Mustafa Tunçalp tarafından tasarlandı. "İstanbul" panosu 85 metre uzunluğu, 5 metre yüksekliği ve 425 metrekarelik alanı ile dünyanın en büyük seramik panosu olma özelliğini taşıyor.

İstanbul'un simgeleri olan yapıların resmedildiği panoda, tarihi yapı, çeşme ve cami gibi kültürel zenginlikler belli bir kompozisyon içinde yorumlanıyor. Panoda, Kızkulesi, Dikilitaş, Ayasofya, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Süleymaniye Camii, Zeyrek Camii, Ortaköy Camii, Alman Çeşmesi, Sultanahmet Çeşmesi, Beyazıt Kulesi, Taksim Atatürk Anıtı gibi İstanbul'un simgeleri haline gelen eserlerin eskizleri bulunuyor. Ayrıca, porselen seramik üzerine seramik boyaları ile çalışılıp fırınlanan panoda, İstanbul'un dokusu olan dalgalar ve kuşlar da yer alıyor.