Van'da okullardaki bilgisayar sayısı 500'den 9 bine çıktı

Van Valiliği tarafından yürütülen 'Kardeş Okul-Kurum' kampanyası kapsamında Telekom Van İl Müdürlüğü tarafından Tuşba ilköğretim Okulu'nda yapılan bil

Van Valiliği tarafından yürütülen 'Kardeş Okul-Kurum' kampanyası kapsamında Telekom Van İl Müdürlüğü tarafından Tuşba ilköğretim Okulu'nda yapılan bilişim teknolojileri sınıfı törenle hizmete açıldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Telekom Van İl Müdürü Abdulselam Kılıç ve öğretmenler katıldı. Burada bir konuşma yapan Abdulselam Kılıç, kalkınmanın ve rekabetin eğitimle mümkün olduğunu belirterek, "Kardeş okul-kurum projesinin önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Proje kapsamında kardeş okulumuz olan Tuşba İlköğretim Okulu'na bilişim teknolojileri sınıfı kurmak nasip oldu. 20 bilgisayarlı bu sınıfın öğrencilerimize önemli katkısının olacağına inanıyorum" dedi.

Van Valisi Karaloğlu ise, 2003 yılında Van'daki okullarda bulunan bilgisayar sayısının 500 adetken bugün bu rakamın 9 bine ulaştığını söyledi. Karaloğlu, "Neredeyse her okulumuzda bilişim teknolojileri sınıfımız var. Sayın Başbakanımız geçen hafta 'Fatih Projesi' ile bir proje başlattı. Bu proje ile artık kara tahta ve tebeşir tarihe karışıyor. Her sınıfta bir dizüstü bilgisayar ve her sınıfta akıllı tahtalar eşliğinde eğitim olacak. Türkiye'nin 7 yılda nereden nereye geldiğini, eğitimde nereden nereye geldiğimizi göstermesi bakımından çok önemli. 7 yıl önce kara tahta bulamayan okullarımız bugün akıllı tahtalarla, bilişim teknolojileri sınıfları ile donatılıyor. Türk Telekom gerçekten kardeş kurumuna geçen yıl iyi bakmıştı. Bu yıl da iyi bakacağı gözüküyor. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Türk Telekom bu okulun ihtiyaçlarını elinden geldiği kadar giderecektir. Buna da inanıyoruz."

Kardeş Okul-Kardeş Kurum Kampanyası'na ilgi gösteren emek veren bütün kurumlara teşekkür ettiğini ifade eden Karaloğlu, "Eğitim sadece devletin, sadece valinin, sadece milli eğitim teşkilatının uğraşması, emek vermesi gereken bir alan değil. Her birinizin, her birimizin bulunduğu yerden var olan imkanlarıyla eğitime katkı sunması gerekir. Bu okulumuza bilişim teknolojileri sınıfı kuran Türk Telekom'a ve İl Müdürümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından sınıfın açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Teknoloji bilişim sınıfını gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Karaloğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte okuldan ayrıldı