Şahinbey Belediyesi, Metruk Yapıları Yıkarak Temizledi

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi ekipleri, Alibaba ve Kanalıcı mahallelerinde, kullanılmayan, halk sağlığı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan iki binayı yıkarak enkaz temizleme çalışmasını yaptı

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi ekipleri, Alibaba ve Kanalıcı mahallelerinde, kullanılmayan, halk sağlığı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan iki binayı yıkarak enkaz temizleme çalışmasını yaptı.
Kanalıcı Mahallesi Türk Cami Sok No:8'de ve Alibaba Mahallesi Cengiztepe Caddesinde Şehit Cengiz Topel İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan kullanılmadığı için madde bağımlıların mekanı haline gelen atıl ve metruk yapılar denetim sonunda gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkıldı.
Yapılan yıkımla ilgili belediye yetkililerine teşekkür eden Kanalıcı Mahalle Muhtarı Mahmut Gülenler, uzun zamandır kullanılmadığı ve çevre sakinleri için tehlike arz eden yapının şehit aileleri derneğine ait olduğunu belirterek, "Halk sağlığı için tehlike arz eden yapının yıkılması için dernek yetkilileri ile görüştük. Onlarda yıkılması için müsaade ettiler. Bizlerde belediye ye başvurarak yıkımın yapılmasını istedik. Sağ olsun yıkım ekipleri gelerek yıkımı gerçekleştirdi. Mahallemizdeki bu sorunu
çözüme kavuşturduğu için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi.
Yıkılan binanın bir hayırsever tarafından derneğe bağış yapıldığını ifade eden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, daha önceleri binanın kiraya verildiğini ve yapıda oluşan çatlaklıklar sonucunda tehlike arzetmeye başladığını kaydederek, "Bizde çevreye zarar vermemesi için yıkılması için belediyemize başvurduk. Onlarda gelerek gerekli çalışmayı yaptı. Bizlerde yıkılacak korkusunu taşımaktan kurtulduk" diye konuştu.