Özel Bodrum Hastanesi'nde Öğrenci Ve Velilere 'Sağlıklı Beslenme' Semineri

Muğla'nın Bodrum ilçesinde hizmet veren Özel Bodrum Hastanesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında son yılların en önemli sorunu yanlış beslenmeye el attı

Özel Bodrum Hastanesi'nde Öğrenci Ve Velilere 'Sağlıklı Beslenme' Semineri
Muğla'nın Bodrum ilçesinde hizmet veren Özel Bodrum Hastanesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında son yılların en önemli sorunu yanlış beslenmeye el attı. Hastane yönetimi tarafından öğrenci ve velilere yönelik 'Sağlıklı Beslenme' seminerleri verilmeye başlandı.
Gümüşlük Kemal Durmaz İlköğretim Okulu'nun öğrenci ve velilerine yönelik iki ayrı programda gerçekleştirilen 'Sağlıklı Beslenme' semineri Beslenme Uzmanı Diyetisyen Billur Bedir tarafından verildi.
Seminerde, gelişme çağındaki çocuklarda ve yetişkin bireylerde beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar, doğru bilinen yanlışlar anlatıldı. Slayt gösterilerle desteklenen seminerde, katılımcıların soruları da cevaplandı.
Beslenme sorununun yanında kuşak çatışmasının en önemli nedenleri arasında yer alan konularla ilgili velilerin de bilgilendirildiği seminerde Velilere yönelik 'Ergenle Başa Çıkma - Aile İçi İletişim' semineri de verildi. Özel Bodrum Hastanesi hekimlerinden Psikolog Miray Demir tarafından geçekleştirilen seminerde, Aile içinde iletişim yöntemleri, yanlış yaklaşımlar, çocuğu anlamak ve doğru iletişim konularında veliler bilgilendirildi.
Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire'nin de yakından izlediği seminerde Başkan Tire, doğru beslenme, eğitim ve iletişim konularına çok önem verdiklerini söyledi. Belediye Başkanı Tire, "Göreve geldiğimiz tarihten itibaren, özellikle eğitim konusuna ciddi hassasiyet gösteriyoruz. Bugün yetişen nesiller hepimizin geleceğidir. Bu noktayı hiç unutmadan hareket ediyoruz. Çocuklarımızın hem bedenen hem de ruhen sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için bizler elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bu konuda çocuklarımızın aileleri ile iletişimimizi de sürdürmek zorundayız. Çünkü eğitimin ilk basamağı ailede veriliyor. Çocuklarımızın doğru bireyler olmaları, başarılı ve zeki çocuklar olarak yetişmelerinde en büyük iş aileye düşüyor. Bizler belediye olarak ailelere destek olmak için çalışıyoruz. Bu nedenle de eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Bize destek veren Özel Bodrum Hastanesine teşekkür ediyorum" dedi