'Organ Bağışlayan Ve Alan Kişiler, Ahirette Kendi Bedenleriyle Hesap Verecek'

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, organ bağışlayan ve nakledilen kişilerin ahirette kendi bedenleriyle hesap vereceğini söyledi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bağışının İslam dinindeki yeri hakkında konferans veren Müftü Mahmut Gündüz, organ bağışının dini çevreler tarafından zaman zaman değişik tartışmalara konu edildiğini belirterek, "Dini açıdan alimlerin organ bağışı konusunda ihtilafa düştüğü en önemli nokta, yeniden doğuş sırasında insanların organlarının sorumluluğu ve kıyamet günü şahitliği olmuştur" dedi.
Ehli-sünnet alimlerine göre ahirette dirilmenin bedenen olacağını ifade eden Gündüz, "Ehli sünnet alimlerine göre, ahirette yeniden dirilme bedenen olacaktır. Dolayısıyla insanlar sadece organlarıyla değil, bir bütün olarak bedenleriyle hesap vereceklerdir. Allah kişilerin ne yaptıklarını bilir ve ona göre mükafatlandırır" dedi.
Organ bağışında müslim-gayri müslim ayrımı yapmanın doğru olmadığını ifade eden Gündüz, "Dinimize göre bir insana hayat veren, bütün insanlığa hayat vermişçesine sevap kazanır. Bu açıdan bakıldığında din, dil, ırk ayrımı gözetmek doğru değildir" diye konuştu.
Yapılan karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Merve Temeli ise, herkesi organ bağışına davet ettiğini söyledi. Nakledilen böbrek sayesinde sağlığına kavuşan Soner Şimşek de, sağlıklı insanların da bir gün organa ihtiyaç duyabileceklerine dikkat çekerek, herkesin bu şuurla hareket etmesini istedi. Kendisine nakledilecek organ bulunduğu anda yaşadığı mutluluğu anlatan Şimşek, "İlk duyduğum zaman aileme çok fazla umuda kapılmamalarını söyledim çünkü sırada bekleyen insanlar vardı. Organın bana
nakledileceğini öğrenince o kadar sevindim ki anlatamam. Tekrar eskisi gibi sağlıklı olacağımı hissettim. Organ nakli bence insanın hayatında bir dönüm noktasıdır" dedi.