Müzik Bölümü Öğrencilerinden Örnek Proje

OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında önemli ve başarılı bir projeye imza attılar.

Öğretmenleri Öğretim Görevlisi Devrim Öztürk rehberliğinde, Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle yaptıkları çalışma sonucunda Adnan Ölmez İlköğretim Okulu Görme Engelliler Sınıfı öğrencilerinden oluşan 13 kişilik bir koro kurdular. Çalışmalarını başarıyla tamamlayan koro, Eğitim Fakültesi OMÜ Sahnesi'nde muhteşem bir konser verdi.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, "Üniversite olarak bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz ancak bu etkinlik unutulmayacak çalışmalar arasında öne çıkıyor. Engellilerin üniversitemiz bünyesinde daha fazla yer alması konusunda ciddi çalışmalarımız var. Müzik Bölümü'nü yürekten kutluyorum" dedi.
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aynur Yiğit ise yaptığı konuşmada, "Üniversite ile yaptığımız masörlük eğitimi çalışmasıyla da güzel işler yaptık ancak ilk defa böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu projeyi duyunca çok heyecanlandık. Emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.
Son olarak kürsüye çıkan Altı Nokta Körler Derneği Başkan Yardımcısı Veysel Köroğlu konuşmasında trajikomik anılarını anlattı ve halkın görme engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
Gecede minik öğrenciler dinleyicilerden büyük alkış aldılar. Koronun solistliğini görme engelli öğrenci Merve Özbey yaptı. Koronun verdiği konser öncesinde sahne alan OMÜ Müzik Bölümü öğrencileri de Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" adlı eserini seslendirdiler.