Bungalov Evlerinin Tamamı Doldu

Çevre Orman İl Müdürü Yahya Güngör, yaklaşan yılbaşı öncesinde Spil Milli Parkı içerisinde bulunan Bungalov tipi evlerin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, vatandaşların 2 ay öncesinden rezervasyonlarını yaptırdığını ve tüm evlerin dolduğunu ifade etti

Bungalov Evlerinin Tamamı Doldu
Çevre Orman İl Müdürü Yahya Güngör, yaklaşan yılbaşı öncesinde Spil Milli Parkı içerisinde bulunan Bungalov tipi evlerin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, vatandaşların 2 ay öncesinden rezervasyonlarını yaptırdığını ve tüm evlerin dolduğunu ifade etti.
Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve Manisa Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından işletilen bungalov evleri, yılbaşını farklı bir ortamda kutlamak isteyen vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşların 2 ay öncesinden rezervasyonlarını yaptırarak evleri tuttuğunu dile getiren Çevre Orman İl Müdürü Yahya Güngör, özellikle kış aylarında, yılbaşı ve tatil günlerinde Bungalov evlerine çok yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Şuanda aktif halde 26 evin olduğunu belirten Güngör, "Bu evler 4,5,6 ve 8 kişilik. Evlerin 13 tanesinde merkezi ısıtma var. Bunun yanında evlerimizde şömineler de var. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık, ısınma ile ilgili de herhangi bir problem yok. İnsanlarımız sadece özel günlerde değil hafta sonlarıda konaklama yapıyorlar. Kışın özellikle kar yağışı olduğu dönemlerde çok fazla ilgi oluyor. Yazın ise sıcak ve okulların tatil olmasından dolayı yine aynı ilgiyi görüyoruz." dedi. Başta İzmir olmak üzere Türkiye'nin her yerinden Bungalov evlerinde konaklamaya gelen insanların olduğunu ifade eden Güngör şöyle devam etti: "Manisa'dan olduğu kadar İzmir'den de Spil Dağı'na ulaşım çok kolay. Evlerimizin fiyatları kışlık tarifeye göre 60 ile 120 TL, yazlık tarifeye göre ise 45 ile 120 TL arasında değişen fiyatla kiralanabiliyor. Bunlar genel müdürlüğümüzün onayladığı fiyatlar. " Güvenlik açısından da bugüne kadar hiç problem yaşamadıklarını kaydeden Güngör, "Zaten evlerimizin bulunduğu yerde jandarma karakolu var. İnsanlar oraya sadece evlerde kalmaya gelmiyorlar,öğrenciler ve bazı gruplar gelip orada çadır kuruyorlar, geceleri kalıyorlar. Bugüne kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadık." şeklinde konuştu.