Bostancık Köyü Köy Konağı Kaba İnşaatı Tamamlandı

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Bostancık köyünde Ankaralı iş adamı Ali Aydın'ın köyüne arsasını bağışlaması sonucu 4 ay önce temeli atılan üç katlı köy konağının kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi

Bostancık Köyü Köy Konağı Kaba İnşaatı Tamamlandı
Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Bostancık köyünde Ankaralı iş adamı Ali Aydın'ın köyüne arsasını bağışlaması sonucu 4 ay önce temeli atılan üç katlı köy konağının kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Boyalıca Köyü Muhtarı Eyüp Kurt çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyerek, "Ankaralı iş adamı Ali Aydın köyüne bağışladığı yaklaşık iki dönümlük arsa üzerine 4 ay önce temelini attığımız üç katlı köy konağımızın kaba inşaatını tamamladık. Köyümüze ait köy kavaklığındaki kavakları satarak elde ettiğimiz 90 bin Türk Lirası ile 4 ay önce temelini atarak hızla bu aşamaya kadar getirdiğimiz köy konağımızın geri kalan ince işleri ve dış cephesi için ilçe idarecilerimizden yardım istiyoruz. Tamamen modern bir köy konağı olarak inşa ettiğimiz konağımız bin 600 metrekarelik arsa üzerinde, 210 metre kare alana temelini atarak konağımızın kaba inşaatını tamamladık. 3 katlı köy konağımızın birinci katında köy kahvesi, köy marketi, bayanlar için Kur'an kursu, muhtarlık bürosu ikinci katında bostancık köyündeki düğünlerin, mevlitlerde verilen yemeklerin ve köylülerle yapılan toplantılarda kullanılması planlanan salon ve üçüncü katında ise imam evi ile misafir hane olacak. Biz Bostancık köyü olarak elimizden gelenin en iyisini yaptık ve kendi imkanlarımız doğrultusunda 4 ay içerisinde köy konağımızın kaba inşaatını tamamladık. Geriye kalan dış cephe ve ince işler için ilçe idarecilerimizden yardım istiyoruz. Boyalıca Köyü İlköğretim Okulu'nun karşısında bulunan konağımızın önündeki bahçelik alana ise minik öğrencilerimize oyun parkı yapılması için girişimlerde bulunduk öğrencilerimiz için bu parkı da buraya yaparak hem köy konağımızın önünün güzel görünüme kavuşmasına hem de oyun parkı olmayan öğrencilerin bu sıkıntısını gidermeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Kurt, "Ankaralı iş adamımız Ali Aydın'ın köyüne bağışladığı bu arsayı en iyi şekilde değerlendirerek yaptığımız köy konağımızın adını ise 'Ali Aydın Bostancık Köy Konağı' yaparak iş adamımızın adını ömür boyu yaşatmayı planlıyoruz" dedi. Ayrıca devlet vatandaş iş birliği çerçevesinde ilçe özel idaresi ekiplerinden yardım alarak köy girişinde yol genişletme çalışmalarını da yaptıklarını belirten Kurt "Köydeki gençlerin de destekleriyle genişlettiğimiz köy yolunu da tamamlayarak köyümüzün bir sıkıntısını daha gidermiş olacağız" ifadelerini kullandı.
Bostancık Köyü Muhtarı Eyüp Kurt ilçe idarecilerden yardım beklediklerini söyleyerek, "Biz elimizdeki imkanlarla hiçbir destek almadan üç katlı köy konağımızın kaba inşaatını bitirdik, dış cephesi ve ince işleri için gücümüz kalmadı ilçe idarecilerinden yardım istiyoruz" dedi.