Başkan Genç: Başarı Üniversitesi, Samsun'a yeni üniversiteler çekecek

Samsun'un Canik ilçesi Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz'in ilk özel üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi'nin şehre başka üniversiteleri d

Samsun'un Canik ilçesi Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz'in ilk özel üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi'nin şehre başka üniversiteleri de çekeceğine inandığını söyledi.

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyan Canik Başarı Üniversitesi'nin mütevelli heyeti onuruna Canik Kültür Merkezi'nde bir yemek verdi.

Yemeğe, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Yönetim Kurulu üyeleri ve Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Erbay, Selçuk Kemeröz ve Seyit İleri de katıldı.

Canik Başarı Üniversitesi'nin gerçek aktörleri olan mütevelli heyetine teşekkür eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun'un hem kültürüne, hem eğitimine katma değer katan önemli bir projenin hayata geçmesinde emek ve çaba sarf eden mütevelli heyetini ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Canik Başarı Üniversitesi şehrimize ikinci vakıf, ikinci devlet üniversitelerini kazandıracak yolu aralayan bir proje. Başarı Üniversitesi'nin, diğer üniversiteleri bu şehre çeken bir mıknatıs olacağını düşünüyorum." dedi.

Üç sacayağı üzerinde yükselen Canik'i meydana getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Genç, "3K diye adlandırdığımız bu yatırımlardan en önemlisi kültürel ve eğitim alanında yapılan yatırımlar. 2004 yılında 1 lise ve 6 ilköğretim okulu bulunan Canik'te bugün 17 okul mevcut. Eğitim alanında yaptığımız hamlelerle ve ilçemize kazandırılan Canik Başarı Üniversitesi ile yavrularımız artık anaokulundan üniversiteye kadar okuma fırsatını yakaladı." diye konuştu.

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan da "Başarı Üniversitesi Canik'teki değişime değer katan, anlam katan bir özellik arz ediyor. Bunun için mütevelli heyetine müteşekkiriz." açıklamasını yaptı.

Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise "Buradaki herkesin pozitif sinerjisi olmasa gerçekten bu işler bir araya zor gelirdi. İyi bir ekiple güzel bir enerji oluştu ve Canik Başarı Üniversitesi vücuda geliyor." diye konuştu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da "Canik Başarı Üniversitesi'nin varlığı bölgenin gelişmesi ve şehrin kalkınması açısından önemli. Samsun'un potansiyelini daha da harekete geçirecek, eğitim kenti olması yolunda önemli bir mesafe aldıracak güzel bir proje. Üniversitemizin yol problemi önceki gün yapılan ihale ile çözülmüş durumda. Bugün itibariyle yol problemi ortadan kalkmış durumda." açıklamasını yaptı.

Bugüne kadar bu projenin hayata geçmesinde birçok kurumun katkısı olduğunu söyleyen Vali Aksoy, "Başta üniversitenin arsasının oluşturulmasını sağlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür ediyorum. Canik'te çok ciddi bir değişim var. İlçe kabuğunu kıran bir yapı içerisinde. Eğitimden spor ve sağlığa kadar Canik ilçemiz bir hamle içerisinde. Bu değişimin aynı hızla devam edeceği kanısındayım. Üniversitemiz Samsunumuza hayırlı olsun." şeklinde konuştu.