Şarkikaraağaçlı öğrenciler kardeş okul projesiyle koruma altına alındı

Isparta'nın Şarkîkaraağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'toplum destekli polis uygulamaları' projesi ile ilköğretim okulları koruma alt

Isparta'nın Şarkîkaraağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'toplum destekli polis uygulamaları' projesi ile ilköğretim okulları koruma altına alındı.

Şarkîkaraağaç Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törende ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel kuruluşlar ile ilköğretim okulları arasında maddi manevi koruma ve destekleme protokolü imzalandı. Kaymakam Mehmet Akçay başkanlığında imzalanan protokole göre İnönü İlköğretim Okulu ile ADO Madencililik San.Tic.A.Ş., Yunus Emre İlköğretim Okulu ile Şoförler ve Otomobilciler Odası, Şeker İlköğretim Okulu ile Şarkikaraağaç Belediye Başkanlığı, Atatürk ilköğretim Okulu ile HASVET Vetr. Tarım ve Hay. Ltd. Şti kuruluşları maddi manevi kardeş kurum ve kuruluş olarak ilan edildi.

Kaymakam Akçay, konuşmasında eğitimin önemine değinerek, "İlçemizde birinci önceliğimiz eğitim kurumlarını korumak ve desteklemektir. Bu amaçla ilçemizde eğitim öğretimlerine devam eden öğrencilerimizin sorunlarını yakından takip edebilmek ve sıkıntılarına çözüm bulmak için şimdilik 4 ilköğretim okulumuzu ilçemizin çeşitli kuruluşları ile kardeş okul ilan ettik." dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimler de amaçlarının okullardaki asayişi sağlamak ve eğitim sorunlarını çözmek olduğunu ifade etti. Atatürk İlköğretim Okulu ile kardeş kuruluş protokolüne imza atan Hasvet Vetr. Tarım ve Hay. Ltd. Şti. ortaklarından Hidayet Şimşek ise, "bu teklif bize geldiğinde şirketimizde bulunan 12 yüksek lisans mezunu arkadaşımızla beraber eğitimle ilgili yapılabilecek aktivitelerde görev almanın ve destek olmanın bizleri mutlu edeceğini düşündük. İlçemizin eğitimine hayırlı olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.