Eriyen Karlar Derelerde Su Birikintisi Olarak Kendini Gösteriyor

Ege bölgesinin en yüksek yerlerinden olan Bozdağlar'a geçtiğimiz hafta kar olarak düşen yağışlar etkisini kaybederken, hafta boyunca tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışının ardından havanın yeniden mevsim normallerine inmesiyle Ödemiş ve çevresindeki dereler yeniden çağlamaya başladı

Eriyen Karlar Derelerde Su Birikintisi Olarak Kendini Gösteriyor
Ege bölgesinin en yüksek yerlerinden olan Bozdağlar'a geçtiğimiz hafta kar olarak düşen yağışlar etkisini kaybederken, hafta boyunca tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışının ardından havanın yeniden mevsim normallerine inmesiyle Ödemiş ve çevresindeki dereler yeniden çağlamaya başladı.
Yaz aylarındaki kuraklık nedeniyle kuruyan dereler coşkuyla akarken, vatandaşlar da dere kenarlarında çay balığı yakalıyor. Ödemiş'e bağlı Kerpiçlik köyü civarından doğan İlkkurşun Deresi, karların erimesiyle tablo gibi bir görünüm kazandı. Kerpiçlik Köyü'ne birkaç kilometre kala oluşturulan şelaleden çağlayarak akan İlkkurşun Deresi el değmemiş güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Ödemiş-Turgutlu yolunu sürekli kullandığını belirten Necdet Erdoğan; "Kış aylarında derenin yeniden çağlamasıyla dere yatağı tablo görünümü aldı. Ben de her bu yolu kullanışımda durup bu manzarayı izliyorum. Bahar aylarında burada sık sık piknik yapıyoruz. Piknik veya kamping için çok uygun alan. Buraya doğanın güzelliğini bozmayacak şekilde tesisler yapılabilir. Karlı günlerde de buraya ilgi büyük" diye konuştu.