Uyuşturucuyu elektrikli battaniye ile kurutmaya kalkmışlar

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonlarında yaklaşık 35 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı. Uyuşturucu zanlılarını

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonlarında yaklaşık 35 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı. Uyuşturucu zanlılarının polisin olası takibinden kurtulmak için her türlü önlemi aldığı ve telefon görüşmelerinde, taşınması sırasında ıslanan uyuşturucuyu kurutmak için, "Çocuklar üşümüş, gelirken elektrikli battaniye getirin." şeklinde görüşmeler yaptıkları belirtildi.

Narkotik timlerinin esrar zanlılarına ilişkin çalışmalarında 3 ayrı operasyon yapıldı. Bunlardan en önemlisi Avcılar'da yapılan ve 22 kilo 760 gram esrar ele geçirilen çalışma oldu. Polisin uyuşturucu zanlılarına yönelik teknik ve fiziki takibi sonuç verdi ve A.D. isimli kişinin evi takibe alındı. Polisin şüphelileri yakalamak için yaptığı çalışmada teknik takip sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Uyuşturucunun taşınması sırasında yağmurdan etkilendiği ve kurutulması için elektrikli battaniye istenmesi dikkat çekti. Şifreli olarak, "Çocuklar üşüdü, gelirken elektrikli battaniye getirin." şeklindeki diyalog üzerine harekete geçen polis A.D., ile birlikte 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Sorgulanan zanlılar tutuklandı.

Çamlıca gişelerde gerçekleşen diğer esrar operasyonunda ise bir kadının çantasında yapılan aramada 7 kilo 329 gram esrar ele geçirildi. Van'dan İstanbul'a getirilen uyuşturucu ile ilgili Kağıthane'de yapılan operasyonlarla birlikte toplam 6 şüpheli tutuklandı.

Son çalışmasını Esenler Otogarı'nda yapan narkotik timleri aldıkları bir ihbarı değerlendirerek Ö.Y. isimli bir kişinin valizinde arama yaptı. Aramada 4 kilo 700 gram yeşil ot halinde esrar ele geçirildi. Sorgusu tamamlanan şüpheli sevk edildiği adliyede tutuklandı.