Türkiye'nin yüzde 7 büyümesi öngörülürken, Gaziantep'te yüzde 16 büyüme hedefleniyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, dünyadaki gelişmeler ve AB ülkelerindeki ekonomik gelişmelerine bakıldığında Türkiye'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, dünyadaki gelişmeler ve AB ülkelerindeki ekonomik gelişmelerine bakıldığında Türkiye'nin 2010 yılını çok daha iyi geçirdiğini söyledi.

Koçer, ''Türkiye'nin ortaya koyduğu ekonomik sonuçlar, 2011 yılı için de ümit verici. Faizlerdeki gelişmeler iyi, enflasyonun kontrol altında tutulması önemli. Düşük kur önemli bir sorundu, bugünlerde onu biraz aştık gibi gözüküyor ama 2011'e daha iyimser bir kurla girmek ihracatçıyı daha fazla rahatlatacak.'' diye konuştu.

Büyümenin sürdürülebilir olmasının önemine işaret eden Koçer, şunları söyledi: ''2010 yılı Gaziantep için beklentilerin çok daha ötesinde geçti. Gaziantep'in ihracatı Türkiye ihracatından en az iki kat fazla arttı, krize girerken 140 bin seviyesinde olan istihdamımız şu anda 170 bin seviyesinde. Elektrik tüketimimiz her ay yüzde 10-15 arttı. Bu sene Türkiye'nin yaklaşık yüzde 7 büyümesi öngörülürken, Gaziantep yüzde 15-16 büyüme hedefliyor. 2011'de şu anda bizi rahatsız eden bir durum gözükmüyor. Krizi daha geride bıraktığımız, daha umutlu, daha iyi bir döneme giriliyor. 2011 istihdamın ve üretimin artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması ve bunların ön planda tutulması gereken yıl olmalı. Türkiye'nin en önemli sorunu olan istihdamı artırmak için üretim ve yatırım artmalı.''

Genel seçimlerin ekonomide sorun olmayacağını belirten Koçer, ''Seçim ekonomisi de beklemiyorum. Seçimin gerek ekonomik olarak gerekse iş dünyası üzerinde bir negatif etki göstereceğini düşünmüyorum.'' dedi.