Söke'de Geka İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Söke'de, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 'İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı' Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Söke'de Geka İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Bölgelerin ekonomik potansiyelinin harekete geçirilmesi, girişimciliğin ve yenilikçiliğin desteklenmesi, istihdamın ve rekabet gücünün artırılması amacıyla kamu kuruluşları ve özel sektöre yönelik mali destek sağlayan GEKA; Güney Ege'de Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayarak 2009 yılından bu yana hizmet veriyor. GEKA'nın yeni destek programı açıklanırken; desteklemelerden yararlanmak isteyen kamu ve özel sektör kuruluşları davet ediliyor.
Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, GEKA uzmanlarından Selen Eğit GEKA'nın sağladığı destek programları konusunda katılımcılara bilgiler vererek katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Toplantıya Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mine Even, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Yenidoğan Belediye Başkanı Ekrem Yılmaz, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay, Sarıkemer Belediye Başkanı İbrahim İlhan, Savuca Belediye Başkanı Ahmet Ölçer, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran ve Meclis Başkanı Behlül Er, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık başta olmak üzere çeşitli kurum-kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
GEKA tarafından yürütülecek, toplam bütçesi 16 milyon TL olan 2010 yılı "İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı"nın 3 Aralık 2010 tarihi itibariyle başladığını belirten GEKA Uzmanı Selen Eğit; bu bütçenin 7 milyon TL'sinin kar amacı güden kuruluşlara, 3.3 milyon TL'lik kısmının kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik olduğunu, 5.7 milyon TL bütçenin ise küçük ölçekli altyapı projelerine ayrıldığını söyledi.
GEKA İktisadi Kalkınma Mali Destek programları ile ilgili bilgilendirme toplantılarına 21 Aralık'ta Aydın'da, 22 Aralık'ta Köyceğiz ve Fethiye'de, 22 Aralık'ta Aydın'ın Yenipazar ilçesinde ve yine 22 Aralık'ta Denizli merkez'de devam edecek.