Kırgızistan'da Yeni Hükümet Göreve Başladı

Kırgızistan'da parlamentoya geçen partilerin koalisyon oluşturmasından sonra belirlenen yeni hükümet resmen göreve başladı.

İlk oturum Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, Başbakan Almazbek Atambayev, Parlamento başkanı Ahmatbek Keldibekov ve diğer hükümet temsilcilerinin katılımı ile düzenlendi.
Oturumda Cumhurbaşkan Roza Otunbayeva Kırgızistan'da devlet iktidarının kurulmasıyla ilgili sürecin sona erdiğini ve başbakan görevinin sona erdiğini açıklayarak, yeni hükümet temsilcilerini tanıttı.
Zor bir dönemde çalışmalarına rağmen işini profesyonel derecede yerine getiren teknik hükümete teşekkür eden Roza Otunbayeva, "Halkın bütün istekleri yerine getirildi. Ülkede makroekonomik dengeyi sağladık. Çatışmaların gelişmesine izin vermedik. Aktüel ekonomik ve mali sorunları çözdük" dedi.
Cumhurbaşkanı Otunbayeva, Kırgızistan'da 7 Nisan'da meydana gelen etnik çatışmaların ardından kurulan geçici hükümetin yerine gelen koalisyon hükümetine başarılar diledi. Roza Otunbayeva, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra parlamento ile hükümet kuruluncaya dek hükümet başkanı görevini yapmıştı.