Yol çilesine son vermek isteyen köylüler, geceleri bidonlarla beton yol suluyor

Giresun'da, Güneyköy sakinleri, devlet-vatandaş işbirliğiyle betonlanan yollarının daha sağlam olması için geceleri imece usuluyle yolları suluyor. Yo

Giresun'da, Güneyköy sakinleri, devlet-vatandaş işbirliğiyle betonlanan yollarının daha sağlam olması için geceleri imece usuluyle yolları suluyor. Yollardaki çalışma nedeniyle araçları belirli noktaya kadar kullanabilen köylüler, bir müddet daha ellerinde taşıdıkları bidonları betonlanan bölgeye götürüp sulama çalışmasını gerçekleştiriyor. Köylüler, yıllardır çektikleri yol sıkıntısının imece usulu çalışma sayesinde biteceği için sevinçli olduklarını söyledi.

Güneyköy köyü muhtarı Hikmet Aydın, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, köylerinde uzun yıllardır yol probleminin bulunduğunu, köylü-devlet işbirliği ile bu sıkıntıyı çözeceklerini söyledi.

Betonlama çalışması yapılan yollarda, sulama sıkıntısı yaşandığını belirten Aydın, "Köyümüzde yolların durumu ciddi problem oluşturuyordu. Muhtarlık olarak, köylü-devlet işbirliğini oluşturarak, köy yollarımızı betonlama çalışması başlattık. Bugüne kadar yaklaşık 2 kilometre yolun betonlamasını sağladık. Betonlama çalışmalarımız hızla sürüyor. Bilindiği gibi betonun sulanması gerekli. Ancak çalışmaların yapıldığı yerlerde önemli ölçüde sıkıntı yaşıyoruz. Çalışma nedeniyle tanker getiremiyoruz. Bu nedenle betonlanan yolların sulanması için bidon formülünü bulduk." dedi.

Aydın, bidonlarla getirilen sularla betonlanan yolları suladıklarını aktararak, "Onlarca bidon bularak bunları su kaynaklarından dolduruyoruz. Araçlarla betonlanan yolların bulunduğu bölgelere su taşıyoruz. Köylülerden oluşturduğumuz gruplar imece usulüyle sabah ve gece olmak üzere bu bidonlarla betonlanan yolları suluyor. Bu uygulamamız 4 gündür sürüyor. 6 gün daha beton yollarımızı bu şekilde sulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Köylülerin sulama çalışmasına gönüllü ve istekli katıldıklarını vurgulayan Aydın, şöyle konuştu: "Köylümüz yıllardır yol sorunlarının çözümünü bekliyordu. Bu çalışmanın yapılacağını öğrendiklerinde, gönüllü katılım gösterdiler. Gece-gündüz betonlanan yollarını isteyerek ve büyük bir sevinçle suluyorlar. Bazı aileler neredeyse tüm aile ile sulama çalışmasına katılıyor."