Vali Yüksel: Engelliler, eğitim imkanlarıyla toplumla kaynaştırılmalı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmalarının yeterli olmadığını söyledi. Yüksel, asıl önemli

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmalarının yeterli olmadığını söyledi. Yüksel, asıl önemli olanın, engellilerin eğitim imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması olduğunu ifade etti.

Vali Yüksel, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir insanın engelli olmasının, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olması için bir engel teşkil etmediğini kaydetti. Yüksel, sıkıntı ve zorlukların olabileceğini, her şeye rağmen yaşama sevincinin hiçbir şekilde kaybedilmemesi gerektiğini belirtti.

Engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmalarının yeterli olmadığını belirten Yüksel, asıl önemli olanın engellilerin eğitim imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması olduğunun altını çizdi. Yüksel, engellilerin, istihdam şartları ile ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması gerektiğine işaret etti. Vali Yüksel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Şimdi önümüzde çok önemli bir mesele vardır. Ve artık biliyoruz ki huzurlu ve güvenli bir toplum için yegane yol, engelli vatandaşlarımızın toplum ile derhal uyumlaştırılmasıyla, onların toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesidir. Bu husus, esasen sosyal devletin tarifidir ve bunun yerine getirilmesi de sosyal devletin asli görevidir.

Dünya Engelliler Günü'nde yaşanan tüm sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması temennisi ile yürekleri sevgi ile dolan engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor ve saygılarımla selamlıyorum."