Türk Telekom Bölge Müdürü Katmer: Bilgi ve iletişime sahip ülkeler güçlü ve egemen oluyor

Türk Telekom Bölge Müdürü Muhammet Katmer, bilgi ve iletişime sahip ülkelerin daha güçlü ve dünya üzerinde daha egemen olduklarını söyledi. Katmer, "

Türk Telekom Bölge Müdürü Muhammet Katmer, bilgi ve iletişime sahip ülkelerin daha güçlü ve dünya üzerinde daha egemen olduklarını söyledi. Katmer, " Bilgi ve iletişim teknolojisine sahip olan ülkeler ekonomik alanda daha güçlü ve egemen oluyor. Çağa ayak uyduramayanların ise daha yoksul ve bağımlı kalıyor." dedi.

Türk Telekom Doğu-2 Bölge Müdürü Muhammet Katmer, Dicle Üniversitesi(DÜ) Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü'nde 'Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Gelişmeler ve İş İmkanları" konulu konferans verdi. DÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi konferans salonunda verilen konferansa Türk Telekom Müdür Yardımcısı Ahmet Alevcan, Diyarbakır Genç İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata, DÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erdoğan'ın yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Türk Telekom Doğu-2 Bölge Müdürü Muhammet Katmer sunumunda dünya ve ülkemizdeki bilgi ve iletişim alanındaki gelişmeleri anlattı. İnsanoğlunun tarih boyunca gelişimine bakıldığında, özellikle son yüzyıl içerisinde sanayi devrimini takip eden zaman diliminden sonra daha önce görülmemiş baş döndürücü bir gelişmenin yaşandığını anlatan Katmer, "Gelişmenin bu denli hızlı olması mesafeleri ortadan kaldıran haberleşme teknolojileridir. Haberleşme teknolojilerinin gelişimi ve giderek artan kullanımı ve İnternetin hızlı yayılması, bireylerin, devletlerin ve her alandaki şirketlerin kullanımına güçlü araçlar sunmuş, dünyayı küçültmüştür. Teknolojik gelişmelerle birlikte çok büyük değişimlerin yaşanması, ticari sınırların ortadan kalkması küreselleşmeyi beraberinde getirmiştir." diye konuştu.

Telekomünikasyon sektöründeki gelişmelerin büyük bir pazar oluşturarak yeni iş fırsatları oluşturduğunu anlatan Katmer, Türkiye'nin 90'lı yılların başından itibaren gelişmelere ayak uydurmaya çalıştığını, bu anlamda bilgi toplumu ile sanayi toplumu arasında kaldığını ifade etti.

Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar ise, şunları söyledi: "Bilgi teknolojileri ülkelerin kaderini etkileyen, onların birinci ya da ikinci sınıf olmasını belirleyen stratejik bir öneme sahiptir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan olağanüstü gelişmeler, sayısal biçime dönüştürülmüş yazılı metin, ses ve hareketli görüntülerin çok hızlı bir şekilde işlenmesini, iletilmesini ve depolanmasını olanaklı kılmıştır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin tam anlamıyla kavranamamış sonuçlarına, bu yeni fenomeni daha iyi anlamak ve kontrol edebilmek için daha fazla dikkat etmek ve olumlu sonuçlarından yararlanmak için daha çok çaba göstermek gerekir. Anılan çaba ve dikkat, yeni teknolojinin ve etkilerinin ekonomik faaliyetlerde ve toplumsal hayatta yaratacağı değişikliklerin doğasını anlamamız açısından önemlidir."