Özhaseki: Erciyes projesi, Kayseri'ye ikinci bir Kayseri katacak kadar büyük

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. Erciyes Master

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. Erciyes Master Planı hakkında bilgi veren Özhaseki, "Erciyes projesi, Kayseri'ye ikinci bir Kayseri katacak kadar büyük." dedi.

Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Kışan ve Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Bozkurt'un yanı sıra idareciler ve öğretmenlerin de yer aldığı programda okulun pansiyonunda kalan yatılı öğrencilerle bir araya gelen Başkan Özhaseki, çalışma hayatından belediyeciliğe, Kayseri'deki sosyal hayattan liderliğe kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini açıkladı. Başkan Özhaseki, ayrıca öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Okulun müzik grubu tarafından verilen mini konserin ardından kürsüye gelen Başkan Özhaseki, değişim olgusunun önemine değinerek başladığı konuşmasında gittikçe küçülen dünyada şehirlerin birbiriyle yarış halinde olduğunu ifade etti.

Daha sonra şehircilik ve belediye hizmetleri üzerinde duran Başkan Özhaseki, stadyum, kongre ve spor merkezi gibi büyük tesislerin uluslararası alandaki getirisine dikkat çekerek, "Bunları yapmazsanız, kimse size uluslararası maçları, şampiyonaları vermez. Böyle olmayınca da şehrinizin ismini duyuramazsınız, sosyal ve sportif hayatına renk katamazsınız ve de ekonomik girdi sağlayamazsınız. Yani büyük tesisler, büyük projeler beraberinde büyük getiriler sağlıyor. Üzerinde önemle durduğumuz Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi de bunlardan biri. Kayseri'ye ikinci bir Kayseri katacak kadar büyük proje ve inşaatlar hızla ilerliyor" dedi. Kayseri'deki sosyal hayata dair bir soru üzerine de düşüncelerini aktaran Başkan Özhaseki, son yıllarda sürdürdükleri dolu dolu etkinliklere ilave olarak Anadolu Harikalar Diyarı ve Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi ile bu alanda çok büyük bir hamle gerçekleştirmiş olacaklarını ifade etti.

Okul Müdürü Mustafa Kışan da konuşmasında Başkan Özhaseki'nin okullarına kadar gelerek öğrencilerle buluşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Türkiye'nin en başarılı belediye başkanını olan, ufkuyla ve vizyonuyla Kayseri'ye çokşeyler katan değerli Başkanımızı okulumuzda görmekten mutlu olduk. Kendilerine hem şahsım hem de öğrencilerim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özhaseki'ye konuşmaların ardından bir öğrenci tarafından hazırlanan ebru çalışması ile okulun yayınlarından oluşan bir set hediye edildi.

Program kapsamında okulu da gezen Başkan Özhaseki, okulun sahip olduğu imkanlar ve ortaya koyduğu sosyal projelerle farkını hissettirdiğini söyledi.