Güney Akım'ın Sırbistan ayağının fizibilite çalışmaları tamamlandı

Güney Akım doğalgaz boru hattının Sırbistan ayağının fizibilite çalışmalarının tamamlandı. PE Srbijagas Genel Müdürü ve Güney Akım projesi CEO'su Dusa

Güney Akım doğalgaz boru hattının Sırbistan ayağının fizibilite çalışmalarının tamamlandı. PE Srbijagas Genel Müdürü ve Güney Akım projesi CEO'su Dusan Bajatovic, "Sırbistan'ın proje kapsamındaki ilk ortak şirketi oluşturan ve ulusal fizibilite çalışmalarını ilk önce bitiren ülke olduğunu büyük bir memnuniyetle açıklıyorum." dedi.

Yazılı açıklama yayınlayan Bajatovic, Güney Akım projesinin Sırbistan Cumhuriyeti'nde inşasına başlaması için çaba gösterdiklerini belirterek, "Güney Akım projesinin Srbijagas ve Gazprom arasındaki stratejik ortaktık kapsamında yürütülen çok sayıdaki çalışmadan biri olduğunu da söylememe izin verin. Güney Akım bitirildiğinde sadece arz güvenliği sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Sırbistan ve bütün bölgenin endüstrisi ve enerji sektörü için yeni gelişme olasılıklarına da kapı açacaktır." ifadelerini kullandı.

Güney Akım Projesi CEO'su Marcel Kramer de Sırbistan'a, proaktif yaklaşımı ve verimli işbirliği için çok teşekkür ettiğini belirtti. Kramer, "Bu çalışmanın tamamlanması bütün projenin zamanında başlayabilmesi için çok önemli bir adımı teşkil ediyor. Güney Akım arz güvenliğini artıracak, ekonomik aktiviteyi yoğunlaştıracak ve çok ihtiyaç duyulan çevresel faydalar sağlayacaktır. Bütün bunlar ulusal, bölgesel ve Avrupa Birliği kapsamındaki politikalarla uyum içindedir." ifadelerini kullandı.

Bulgaristan, Macaristan, Slovenya ve diğer ülkelerde de projenin zamanında uygulanmasına yönelik adımların atıldığına dikkat çeken Kramer, "Diğer ulusal fizibilite çalışmalarının da takvime uygun olarak sonuçlandırılacağına dair güvenimiz tamdır." dedi.