Çorlu'da kulüp ismi taşıyan parkların isimleri değiştirildi

Çorlu Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Çorlu Belediye Başkan Vekili Serhad Çatalkaya'nın başkanlığında yapılan toplantıda, p

Çorlu Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Çorlu Belediye Başkan Vekili Serhad Çatalkaya'nın başkanlığında yapılan toplantıda, parklarla ilgili yapılan değişiklikler ve düzenlemeler dikkat çekti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Çorlu'nun çeşitli mahallelerinde kurulan yeni parklara, Sokak ve Cadde İsimleri Komisyonu tarafından belirlenen isimler verildi. Türk Edebiyatı'na mal olmuş ünlü şair ve kadın sanatçıların isimlerinin verildiği parklara, özel olarak hazırlatılacak tabela ve panolar asılarak, şairlerin anısı yaşatılacak.

Parklara kurulacak panoların bir yüzüne, parkın bulunduğu konumu gösteren Çorlu haritası, diğer yüzüne ise ismi verilen şairlerin fotoğrafları, öz geçmişleri ve birer şiiri yer alacak. Bu uygulama sayesinde Türk Edebiyatında önemli yere sahip olan şairlerin isimlerinin yaşatılması hedefleniyor. Sokak ve cadde isimleri belirleme komisyonunun sunduğu rapor doğrultusunda, taraftar derneklerinin bulunduğu parkların isimlerinin de değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre, Fenerbahçeliler Parkı, Sabiha Gökçen, Galatasaraylılar Parkı Nazım Hikmet, Beşiktaşlılar Parkı ise Şehit Çavuş Sedat Uysalcan Parkı olarak değiştirildi.

Yeni park isimleri ise şöyle: Can Yücel Parkı, Aşık Veysel Parkı, Ece Ayhan Parkı, Namık Kemal Parkı, Yahya Kemal Parkı, Orhan Veli Kanık Parkı, Halide Edip Adıvar Parkı, Behçet Necatigil Parkı, Yıldız Kenter Parkı, Cahit Sıtkı Tarancı Parkı, Sabahattin Ali Parkı, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı, Atilla İlhan Parkı, Ahmet Kutsi Tecer Parkı, Faruk Nafiz Çamlıbel Parkı ve Adile Naşit Parkı.