Cihaner: Medresede tacizin üstü örtüldü

Adana'ya savcı olarak atanan eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'den şoke eden iddia



İlhan Cihaner'e göre  “Erzincan’da İsmailağa cemaatine yönelik soruşturmada kaydedilen konuşmalarda, İstanbul’da bir medresede çocukların çıplak fotoğraflarının çekildiği de vardı. Ama soruşturmaya el koyan Erzurum Savcısı Osman Şanal bunu araştırmadı.”

ŞANAL’A SORUŞTURMA DAVASI
Cihaner’in, savcı Şanal hakkında soruşturma açılması istemiyle yaptığı şikâyet dilekçesinin reddine ilişkin Adalet Bakanlığı işleminin iptali istemiyle açtığı dava Ankara 1. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Cihaner ve avukatı Turgut Kazan ile bakanlık görevlisi ve Şanal’ın avukatı katıldı. İsmailağa soruşturması sırasında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Cihaner’i aradığını belirten Avukat Kazan, soruşturmaya uydurma ihbar mektuplarıyla özel yetkili Erzurum Savcılığı’nın el koyduğunu belirterek “Erzurum-Erzincan hattında bir oyun oynanmıştır, oyunda rol alan bakanlık bu nedenle Şanal hakkında soruşturma açılmasına izin vermemiştir” diye konuştu.

Adalet Bakanlığı’nın davanın nerede açılacağı yönünde talimat vermesini ‘dehşet verici’ olarak nitelendiren Cihaner ise “Şüpheliler bir medya patronu aracılığıyla Adalet Bakanı ile görüştü. Sonra ‘ gerekli görüşmeler yapıldı’ diyen konuşmalarını tespit ettik” dedi. Cihaner, dosyanın Erzurum’a gönderilmesinden sonra işlem yapılmadığını öne sürdü:

“Cemaat üyelerinin kendi aralarındaki konuşmada, İstanbul’da bir medresede çocukların çıplak fotoğraflarının çekildiğini, sonra bunun çocuklar aleyhine kullanıldığını tespit ettik. Telefon tapelerinde bir kadın cemaat üyesinin bu yönde konuşmaları vardı. Savcı Şanal bunu bile araştırma gereği duymadı. Asıl suç delillerinin bulunacağı İstanbul’da ve Erzurum’da etkin bir soruşturma yürütülmemiştir. Çocukların cinsel tacizi, siyasilerin davaya etki etme çabaları, ihaleye fesat suçları, bunların hiçbiri soruşturulmamıştır.”