Başbakan Erdoğan: Sosyal devlet ilkesini güçlendirirsek devletle millet arasındaki ilişki sağlamlaşacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Özürlüler Günü dolasıyla yayınladığı mesajda, "Sosyal devlet ilkesini güçlendirerek toplumun bütün kesimlerini ku

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Özürlüler Günü dolasıyla yayınladığı mesajda, "Sosyal devlet ilkesini güçlendirerek toplumun bütün kesimlerini kucaklayabilirsek, devletle millet arasındaki ilişki daha da kökleşecek, sağlamlaşacaktır." dedi.

Erdoğan, Dünya Özürlüler Günü dolasıyla yayınladığı mesajda, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12 gibi geniş bir kesiminin özürlü insanlardan oluştuğunu belirtti. Erdoğan, kendi hükümetlerine kadar geçen zamanda özürlülerin göz ardı edildiğini ve özürlülerle ilgili yasal düzenleme yapılmadığını, sosyal donatılar oluşturulmadığı, gerekli fırsat, imkan ve avantajlar sunulmadığını, sadece bazı yerel yönetimlerin kısıtlı imkanlarıyla iktifa edildiğini ifade etti.

Erdoğan, kendilerinin, özürlülerin günlük hayata kazandırılması, toplum adına katma değer üretecek konuma gelmeleri için bütün güçlerini seferber ettiklerine işaret etti. Başbakan Erdoğan, mesajına şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Özürlüler Kanunu'nu çıkardık; 2005 yılını Özürlüler Yılı ilan ettik; sosyal sorumluluk kampanyaları ve şuralar düzenleyerek özürlü kardeşlerimize dönük eğitim altyapısının ve hizmetlerin zenginleşmesini, artmasını sağladık. Özürlü istihdamını teşvik ettik, yerel yönetimlerde, özürlülerimizi doğrudan muhatap alacak birimler oluşturulmasını temin ettik. Bunları sadece siyasi görev ve sosyal sorumluluk olarak değil, aynı zamanda insani ve ahlaki bir öncelik olarak kabul ettik."

Erdoğan, engelli vatandaşlara samimiyetle el uzatıldığını, uygun imkanlar sağlandığında spordan sanata, yönetimden ticarete kadar hayatın her alanında büyük başarılara imza attıklarını, toplumun vazgeçilmez bir parçası olduklarını kanıtladıklarına dikkat çekti. Erdoğan, mesajına şöyle devam etti:

"Sosyal devlet ilkesini güçlendirerek toplumun bütün kesimlerini kucaklayabilirsek, devletle millet arasındaki ilişki daha da kökleşecek, sağlamlaşacaktır. Bu inançla, özürlülük olgusu karşısında milletçe daha sorumlu, daha bilinçli ve daha duyarlı olmamız gerektiğini hatırlatıyor; Dünya Özürlüler Günü'nün tüm özürlü vatandaşlarımıza bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum."