İki Polisin Öldüğü Metro İstasyonuna Önlem

Adana'da iki polisin kaza yaparak hayatını kaybettiği metro istasyonunda kaza olmaması için Adana Büyükşehir Belediyesi yola bariyer kurarak, kaldırım çalışması yapıyor.

Geçen hafta Adana Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeler Şube Müdürlüğü'nde görevli ve 2 çocuk babası İsmail Özder (37) ve Bağlar Polis Merkezi'nde görevli Emre Gildir'in (27) otomobilleriyle Adana Metrosu Fatih İstasyonu'na uçarak hayatlarını kaybetmesinin ardından güvenlik şeridi çekilerek kapatılan Fatih İstasyonu yaya alt geçidi, kontrollü olarak yayalara açıldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri kazanın neden olduğu hasarı giderdikten sonra yayalara alt geçidi açtı. Daha önce Mücahitler Caddesi'nden gelindiğinde sürücülerin direkt karşısına çıkan alt geçit için bu kez bariyerlerle önlem alındı. Alt geçidin yaklaşık 2 metre ön tarafına ve sağına soluna beton bariyerler konularak sürücülerin metroya girerek kaza yapmasının önüne geçildi.
Pazar günü olmasına rağmen kazaların yaşanmaması için büyükşehir belediyesi ekipleri alt geçitle ilgili çalışmaları devam ediyor. Mücahitler Caddesi'nden gelindiğinde hiçbir uyarı olmadığı için iki polis fark etmediklerinden metroya uçtuklarından bu kez alt geçidin yaklaşık bir metre önü trafiğe kapatılıyor. Alt geçidin bir metre önüne kaldırım yapılarak uyarı levhası konularak sürücülerin direk değil de soldan gitmesi sağlanacak.