Uşak Valiliği 2011 Yılını Tanıtım Yılı İlan Etti

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, 2011 yılını tanıtım yılı ilan ettiklerini ifade ederek bu kapsamda yapmayı düşündükleri projeler hakkında bilgi verdi

Uşak Valiliği 2011 Yılını Tanıtım Yılı İlan Etti
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, 2011 yılını tanıtım yılı ilan ettiklerini ifade ederek bu kapsamda yapmayı düşündükleri projeler hakkında bilgi verdi. Uşak'ın tanıtımı noktasında ketin tüm aktörlerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Özdemir Çakacak, "İlimizin keşfedilmeyi bekleyen kültürel, doğal ve tarihi değerlerini ulusal ve uluslar arası fuarlarda tanıtacağız"dedi.
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, makamında gazetecilere 2011 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uşak için 2011 yılını tanıtım yılı ilan ettiklerini ve tanıtım faaliyetleri noktasında çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Vali Çakacak, "Uşak; ekonomik, kültürel, doğal ve tarihi zenginlikleri olan bir il. 2011 yılında bu zenginliklerimizi ve gücümüzü hep birlikte tanıtacağız"dedi.
Uşak'ın battaniye, seramik, deri ve gıda sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ancak nihai ürün konusunda sıkıntı yaşadığını anlatan Vali Özdemir Çakacak, " Uşak ilkler şehri ve girişimci bir ruha sahip. Önemli bir sanayi potansiyeli var. Doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri de içinde barındırıyor. En büyük eksikliği tanıtım ve nihai ürün noktasında yaşıyoruz. Tanıtım eksikliğini gidermek amacıyla 2011 yılını tanıtım yılı ilan ettik. Bu konuda çalışmalara başladık ve çeşitli projeler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Tanıtım faaliyetleri çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fuara katılmayı hedefliyoruz. Var olan zenginliklerimizi, tarihten gelen gücümüzü ve kültürümüzü ön planda tutacağız. Tanıtıcı yayınlar, broşürler, kitaplar, filmler hazırlayacağız. Ulusal ve yerel kitle iletişim araçları ile kentimizin her alanda tanıtımını yapacağız. İlimizde de çeşitli konferanslar, paneller düzenleyerek tanıtım faaliyetlerimizin sürekli basında yer almasını sağlayacağız. Özellikle üniversitemizde ulusal ve uluslararası sempozyumlar düzenleyeceğiz. Ulubey kanyonları, Karun Hazineleri, Sülümenli Harabeleri, Cladras gibi tarihi ve turistik alanlarımızı tanıtıcı çeşitli organizasyonlar yapacağız. Ata sporumuz ciridin yaşatılması ve tanıtılması noktasında da projeler üreteceğiz"dedi.
2011 tanıtım yılı ile ilgili projelerin henüz netleşmediğini ve taslak halinde olduğunu da ifade eden Uşak Valisi Özdemir Çakacak sözlerini şöyle tamamladı; "Tanıtım yılı faaliyetleri ile ilgili yeni fikirlere açık olacağız. Şuana kadar neler yapabileceğimizi ve potansiyelimizi değerlendirdiğimiz çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda arkadaşların heyecanlı ve istekli olması bizi motive ediyor. Tanıtım faaliyetlerini sadece resmi kurumlarla gerçekleştirmemiz yeterli olmayacaktır. Tüm sivil toplum kuruluşları, kentin fikir önderleri, yerel basınında desteğini istiyoruz. Kentin tüm aktörlerine tanıtım faaliyetlerinde önemli görevler düşüyor. Düşündüklerimizi başarabilirsek ilimiz için önemli kazanımlar elde edeceğimizi umut ediyorum"