Uşak'ta Kahve Molası Adlı Sohbet Toplantıları

Uşak Üniversitesi ile Uşak Valiliğinin ortaklaşa organize ettiği ve Prof

Uşak'ta Kahve Molası Adlı Sohbet Toplantıları
Uşak Üniversitesi ile Uşak Valiliğinin ortaklaşa organize ettiği ve Prof. Dr. İskender Pala'nın moderatörlüğünü yaptığı 'Kahve Molası' adlı sohbet toplantıları devam ediyor. Toplantının bu haftaki konusu 'Şeb-i Arus' olunca vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde dün akşam gerçekleştirilen ve gece geç saatlere kadar devam eden 'Kahve Molası' adlı sohbet toplantısında Hz. Mevlana anıldı. Şeb-i Arus adlı dünkü toplantıya Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ziya Avşar konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık bir yıl önce Prof. Dr. İskender Pala'nın teklifi ile başlatılan 'Kahve Molası' adlı sohbet toplantılarında siyaset ve güncel sorunlar konuşulmuyor. Her hafta farklı bir konu üzerinde sohbet eden katılımcılara Prof. Dr. İskender Pala moderatörlük ediyor. Konuşmacılar ve dinleyiciler 'Kahve Molası' toplantılarında kültür ve sanat dolu anlar yaşıyor. Dün akşamki Şeb-i Arus adı verilen sohbet toplantısında sema gösterileri, ilahiler ve Hz. Mevlana üzerine sohbetler edildi. Salonda tüm davetlilere Türk kahvesi ikram edildi. Seb-i Arus konulu sohbet toplantısına vatandaşlar ve üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Salonunda oturacak yer bulamayan bazı vatandaşlar ile öğrenciler geri dönmek zorunda kaldı.
Sohbette konuşan Vali Özdemir Çakacak Hz. Mevlana'nın insanlara daima sevgiyle, hoşgörüyle, barışla yaklaştığını; yüzyıllar boyunca sevgi ve hoşgörünün sembolü olduğunu kaydetti. Vali Özdemir Çakacak konuşmasına şöyle devam etti; "Hz. Mevlana 'Gel, Ne Olursan Ol Yine Gel' sözüyle insanlığı din, dil, ırk ayırt etmeksizin dergahına yani Hakka çağırmıştır. Hz. Mevlana 800 yıldır toplumun her kesimine hitap etmiş ve insanlara sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve barış çağrısında bulunmuştur. Günümüzde de Hz. Mevlana'nın çağrılarına şiddetle ihtiyaç vardır. Eğer bugün Hz. Mevlana'nın çağrılarına uyabilirsek, toplumsal huzuru ve barışı rahat sağlamış olur" dedi.
Hz. Mevlana'nın Mesnevileri'nin okunduğu ve hayatının anlatıldığı programda, Uşak Üniversitesi tarafından hazırlanan Sema gösterisi ve tasavvuf müziği dinletisi büyük alkış aldı.