Tekel işçileri bir yıl aradan sonra yeniden Ankara'da

Türkiye'nin çeşitli illerinden Başkent'te gelen Tekel işçileri, 4-C'yi protesto etti. İşçiler, bir yıl önceki eylemde geçirdiği trafik kazası sonucu h

Türkiye'nin çeşitli illerinden Başkent'te gelen Tekel işçileri, 4-C'yi protesto etti. İşçiler, bir yıl önceki eylemde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Hamdullah Uysal'ı da unutmadı. İşçiler Uysal'ın hayatını kaybettiği yola karanfil bıraktı.

Sabah saatlerinde Ankara'ya gelen yaklaşık 250 Tekel işçisi Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı. "İşçiler birleşin devrim için savaşın", "Dünya emeğin olacak" dövizleri taşıyan grup, "4-C'ye, taşeronlaşmaya ve güvencesiz çalışmaya hayır'' sloganları attı.

İşçilere CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve bazı sendikalar da destek verdi. Gruba seslenen Soysal, Tekel işçilerinin insanca yaşama savaşı verdiğini söyledi. İşçilerin bir yıl önceki eylemini hatırlatan ve işçilerin sadece Meclis'e seslerini duyurmaya çalıştığını aktaran Soysal, Ankara'nın o soğuk kış gününde polisin işçilere sert müdahale ettiğini savundu. Soysal, "Tekel eyleminde bir tarih yazıldı, 78 gün burada Tekel işçileriyle halkımız birleşti ve Tekel işçileri halkın sesi oldu." dedi.

İşçiler adına konuşan Manisalı Arzu Güneş de Tekel işçilerinin büyük mücadelesine rağmen 78 gün sonunda işçilerin iradesi dışında Tek-Gıda İş'in mücadeleden havlu atmasıyla Tekel direnişinin başarısızlığa uğratıldığını söyledi.

Açıklamanın ardından işçiler sloganlar eşliğinde Tekel eylemi sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Hamdullah Uysal'ın yaşamını yitirdiği Mithatpaşa Caddesi'ne yürüdü. Yürüyüş esnasında "Hamdullah Uysal ölümsüzdür" sloganı atan grup, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. İşçiler daha sonra Uysal'ın hayatını kaybettiği yere karanfil bıraktı. İşçiler buradan ayrılarak, çadır kurdukları ve eylemde kendilerine destek veren Sakarya Caddesi esnafına karanfil dağıttı.