Prof. Dr. Kavuncu: Kükürt, magnezyum ve selenyum içeren sular cilde canlılık veriyor (Özel)

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, kükürt, magnezyum ve selenyum içeren suların cilde canlılık verdiğini bildirdi. Bu sula

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, kükürt, magnezyum ve selenyum içeren suların cilde canlılık verdiğini bildirdi. Bu suların cilt üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirten Kavuncu, "Cilde canlılık verir, gözeneklerin açılması ile cilt solunumu artar." dedi.

Afyonkarahisar Korel Termal Otel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kavuncu, yüz için buhar uygulamaları, özel bitki maskeleri, bitki banyoları ve çamur tedavilerinin tercih edilen önemli uygulamalar olduğunu söyledi.

Kür tedavilerinin Kür Kliniği denilen sağlık tesislerinde uygulandığını dile getiren Kavuncu, bu merkezlerin Türkiye'deki 'Senatoryum' denilen merkezler gibi düşünülebileceğini belirtti. Çoğunluğunun yeşillikler ve doğal güzellikler içerisinde, temiz hava olan yerlerde bulunduğunu aktaran Kavuncu, buraların kalp hastalıkları, diabet hastalıkları, ortopedi hastalıkları, nörolojik hastalıklar, cilt hastalıkları, kanser hastalıkları üzerine özelleşmiş sağlık tesisleri olduğunu ifade etti.

Merkezlerde mutlaka standart olarak bir büyük tedavi havuzu, spor salonu ve egzersiz cihazları bulunduğunu belirten Kavuncu, kür kliniklerinin, sağlık bakımları ve tedaviler açısından bir hastaneye, hasta odaları, restoran, sosyal alanlar ve verilen hizmetler açısından da bir otele benzediklerini söyledi. Her hastaya özel bir günlük tedavi programı çıkarıldığını ve hastaların da bütün günlerini bu tedavi programına göre geçirdiklerini kaydetti.

Kavuncu, "Sabah ilk kalkıştan itibaren uygulanacak program; yürüyüş, havuz jimnastiği, fizik tedavi, spor tedavisi, psikoterapi, grup tedavileri ve banyo gibi uygulamaların hangi saatte ve nerede alınacağı hastaya yazılı bir doküman olarak verilir. Kaplıca banyosunun süresi, sıklığı, suyun ısı derecesi ve mineral içeriği hastanın ihtiyacına göre düzenlenir. Hastaların tedaviye başlamadan önceki sağlık durumları ve bedensel işlevleri ile tedavi sonrasında ki durumları ayrıntılı bir şekilde rapor edilir. Kür kliniklerinde uygulanan kür tedavileri ile çoğu hasta günlük yaşamlarında daha konforlu ve bağımsız bir yaşam sürer, sigorta kurumlarına olan masraflar azalır ve kaplıcalarda en iyi şekilde kullanılmış olur." dedi.