Nilüfer Yardımlaşma Ve Dayanışma Darneği, üç bin kişiye aşure dağıttı

Nilüfer Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, tiyatro salonunda aşure günü etkinliği düzenledi. Programa Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Müftü İlha

Nilüfer Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, tiyatro salonunda aşure günü etkinliği düzenledi. Programa Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Müftü İlhan Aydın, AGİAD Başkanı Reha Güven ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Nilüfer Derneği başkanı Gülsüm Sametoğlu açılış konuşması yaptı. Sametoğlu konuşmasında bayanlarla birlikte düzenledikleri programa katılanlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Nevzat Palta yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Nilüfer yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ağırlıklı olarak hanım kardeşlerimizin olduğu bir dernek. Yıllarca hep şöyle bir algılama oldu. Erkekler bu işi götürür hanımlarda bir şeyler yapar veya yapmaya çalışır. Bu böyle değil, inanın hanım kardeşlerimize çok daha büyük işler düşüyor. Yarınlarımızın daha güzel olması için hanım kardeşlerimizin ve anne olan kardeşlerimizin çok büyük katkıları olacağı kanaatindeyim. Yarınlarımız ve geleceğimiz siz değerli hanımların elinde. Bu nedenle yükünüz daha ağır diye düşünüyorum. Koşacağız koşturacağız mücadele edeceğiz. Bu konuda erkek kadın ayırımı yapmanın da bir anlamı yok. Hayırda inşallah yarışacağız, yarışmakta zorundayız. Sivil toplum örgütleri bizim tarihimizde geçmişimizde önemli hizmetler yapmıştır" dedi.