Avustralya'daki Türk okulları, genel sınavda en yüksek puanla birinciliği elde etti

Avustralya'nın Victoria eyaletinde eğitim gören binlerce öğrencinin sınav heyecanı sona erdi. Kuruluşundan bu yana VCE sınavlarında aldığı sonuçlarla

Avustralya'nın Victoria eyaletinde eğitim gören binlerce öğrencinin sınav heyecanı sona erdi. Kuruluşundan bu yana VCE sınavlarında aldığı sonuçlarla adından söz ettiren Avustralya'da Türk girişimcilerin kurduğu Işık Kolejleri, bu yıl da çıtayı yüksekte tutmayı başardı. Sonuçlara göre, Işık Koleji öğrencisi Anıl Yaşar Zirek 99.35 puan ile okulda en yüksek puanı alan öğrenci oldu. Anıl'ın hemen ardından 98.50 ile Neslihan Sert ve 98.00 puan ile Büşra Alpay ipi zirvede göğüslemeyi başardı. Ancak Işık Kolejleri idareci ve velilerini daha da memnun eden şey, çok sayıda öğrencinin 90'ın üzerinde puan almayı başarması oldu. Tam 18 öğrenci 90'ın üzerinde puan alırken, 6 öğrenci de 95'in üzerine çıkmayı başardılar.

Eastmeadows kız kampüsü Türkçe sınavlarında Sade Dikmen, aldığı 49 puanla Victoria eyalet birincisi olurken, Kampüs Müdürü İlker Temizkan, öğrencilerinin yüzde 14'ünün 90'ın üzerinde puan almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öte yandan 2004 yılında okulları yandığı için geçici olarak Upfield'a taşınan ve bu yıl okul yarı tatilinde, tekrar bütün bir okulu taşımak zorunda kalan okul idarecileri, öğrencilerinin, okul tarihinin en yüksek puan ortalamasını tutturmasıyla, emeklerinin karşılığını fazlasıyla aldı. 12 Meadowfair Kampüsü öğrencisi 90'ın üzerinde puan alırken, tüm öğrencilerin sınav ortalaması yüzde 81,5 gibi tarihi bir rakama ulaştı.

Öğrencilerin yüzde 31'i, 90'ın üzerinde puan alırken, yarıdan fazlası 80 puanın üstüne çıktılar. Bu arada matematik sınavında aynı okulun öğrencisi Mohammed Öztürk 50 tam puanla Victoria eyalet birincisi oldu. Meadowfair kampüsü Müdürü Deniz Erdoğan, sonuçları yorumlarken, "Bu başarının arkasında değerlerimizi öğrencilere aktaran rehberlik ekibinin ve gecesini gündüzünü öğrencileri için feda eden çalışkan öğretmenlerin ortak çalışmasının bulunduğunu" vurguladı.

Keysborough Kampüsü de 3. VCE yılında 90'ın üzerindeki notlarla kalitesini tescil ettirdi. Kampüs Müdürü Engin Eryilmaz küçük bir okul olmanın verdiği dezavantajı Işık Koleji'nin 11 yıllık VCE birikimiyle aştıklarını belirtti. Işık Kolejleri Genel Müdürü Tuncay Terzi ise sınava giren 95 öğrencinin yüzde 37'sinin 80 üzeri ATAR notu aldığını belirterek, emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik etti.

Bu yılki VCE sınavlarında bir başka güzel haber de İlim Koleji'nden geldi. Şüheda Eroğlu 99,45 gibi çok güzel bir puan aldı. İki yıl önce Türkiye'den gelen Şüheda, bu puanla şu ana kadar gelen sonuçlara göre Victoria eyaletinde en yüksek puanı alan Türk öğrenci oldu.

Bu öğrencinin ardından İlim Koleji'nin bir diğer öğrencisi Nurhan Hasan da 96,9 puanla adını bu yılki başarılı öğrenciler listesine yazdırdı. Sonuçtan büyük bir memnuniyet duyan okul idarecileri birinciye 15 bin dolar ödül ve ikinciye bir hac ziyareti sözü verildi.

TÜRKÇE DE ÖNEMLİ BAŞARI

Işık Koleji, VCE 2010 Türkçe sınavlarında eyalet ortalamasını aşarak 40 puanın üzerine çıktı. Alınan sonuçlarla birlikte eyalet çapında birinci ve ikinci olan Işık Koleji öğrencilerinden Seda Dikmen (49 puan) ve Kevser Aysel (47 puan) arkadaşlarını mutlu ederken ailelerine ve öğretmenlerine de büyük bir sevinç yaşattı.

Türkçe dersinde Victoria'da yazılı sınav ortalaması 67 olarak gerçekleşirken bu rakam, Işık Kolejleri'nde 75 olarak gerçekleşti. Sözlü sınavda ise Victoria ortalaması 77 olarak gerçekleşirken Işık Kolejleri 85 ortalamayla kitlesel başarı elde ettiği duyuruldu.

Işık Kolejleri Türkçe Bölüm Başkanı Yavuz Aşık yıllardır yaptıkları titiz çalışmaların karşılığını aldıklarını belirterek, öğrencilerinin kendilerine ve onları yetiştiren anne babalarına büyük bir mutluluk yaşattığını söyledi. Victoria'da, 2010 yılında 23 öğrenci 40 puanın üzerine çıkmayı başarırken bunların 17'sini Işık Koleji öğrencileri oluşturduğunu söyleyen Yavuz Aşık, "Kurulduğu günden bu yana Türkçe öğretimini öncelikleri arasında tutan Işık Kolejinin bu başarıyla attığı adımların doğruluğunu görmenin kıvancını bu seneki sınavda eyalet birincisini ve ikincisini çıkarmakla yaşamaktayız.

Ayrıca bu yılki sınavda Türkçe dersinin, ders ortalaması olarak okulun en başarılı dersi olması okulumuza gurur veren ikinci bir vesile olmuştur. Bu sevinci yaşatan Seda Dikmen ve Kevser Aysel adlı öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz." dedi. İlim Kolejinden Elif Eroğlu da, Işık Koleji Broadmeadows kampüsü öğrencisi Anıl Zirek ile 46 puanla üçüncülüğü paylaştı.