125 sivil toplum kuruluşundan Özhaseki'ye destek

Kayseri'de bulunan 125 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye destek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'n

Kayseri'de bulunan 125 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye destek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı yolsuzluk iddialarının gerçeği yansıtmadığına inanan STK temsilcileri, iddiaların Başkan Özhaseki'ye atılmış 'çamur' olduğunu savundu. STK'lar adına Kayseri Kent Konseyi ve Mimarlar Odası Başkanı Hakan Mahiroğlu, Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu'nda bir basın açıklaması yaptı. Mahiroğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ve belediye bürokratlarıyla şehrin tanınmış ve itibarlı şahsiyetlerini zan altında bırakacak hiçbir dayanağı olmayan açıklamalarda bulunmuştur. Gesi belediyesinden büyükşehir belediyesine geçici işçi olarak istihdam edilen ve dolandırıcılık eylemi yapan şahıs büyükşehir belediyesinin suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın tutuklama emri ile yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Yaptığı başarılı hizmetleriyle herkesin haklı taktirini kazanmış, şehrimizi örnek şehir haline getirmiş başkanımız ve ekibini suçlamak bu kadar kolay olmamalıdır. Kendi ikballerini düşünenler yalan açıklamalarıyla asıl zararı şehrimize verdiklerini unutmamalıdırlar. İddia edilen suçla ilgili her türlü belgenin eksiksiz ve tam olarak belediye web sitesinde yayınlanmış olması hem olaydaki mağduriyetin, masumiyetin, haklılığın hem de özgüvenin ifadesidir. Bu belgelerin eksiksiz ve tamamının yayınlanması şehrini seven herkesi mutlu etmiştir. 17 yıldır belediye başkanlığı yapan oy rekorları kırarak seçilen başkanımız asla hak etmediği bir çamurun içine çekilmek istenmiştir. Şehrimizi her zaman her platformda başarıyla temsil eden başkanımız ve ekibi elbette bu çamurun hesabını tıpkı bu davada olduğu gibi bağımsız ve tarafsız yüce Türk adaleti eliyle soracaktır ve sormalıdır."

Başkan Mehmet Özhaseki'nin kendisini haksız yere suçlayan CHP Genel Başkanı'na yaptığı davetin son derece şık ve centilmence, haklı insanın özgüveni şeklinde yorumlandığını kaydeden Mahiroğlu, davet edilmesi halinde CHP genel merkezine giderek genel başkana brifing verme talebinin de taktirle karşılandığını bildirdi. Başarılarıyla, şehircilik, ticaret, sanayi hamlesiyle hayırseverliliğiyle gündeme gelen Kayseri'yi bu kadar ucuzlatmanın kimsenin hakkı ve haddi olmadığını belirten Mahiroğlu, "Özellikle valilik, belediye ve adliye şeytan üçgeni gibi çok çirkin bir yakıştırma ile namuslu kamu görevlilerini zan altında bırakmak ta sayın vekilimize hiç yakışmamıştır. Ayrıca Türk yargısı tarafından sonuçlandırılmış ve Yargıtayca da onanmış ve yıllar önce kapatılmış dava dosyasında yanlış aramak yargıya gölge düşürmektir. Bizler STK'lar olarak şehrimizde başkanımızı seviyor ve destekliyoruz. Komik iddialarla ülke gündemine getirilmek istenmemizi kınıyoruz. Bu mesnetsiz iddialar birliğimizi ve dirliğimizi asla bozmayacaktır. Bu yöntemlerle kendi ikbalini düşünenler bu iddianın altında ezilecektir. İnanıyoruz ki başkanımız ve Kayseri'nin adı asla lekenemeyecektir. Başkanımız ve ekibine tam destek olduğumuzu bildiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Toplantıya Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü, KESOB Başkanı Mustafa Alan, Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, Ticaret Odası Başkan Vekili Mustafa Erçalık'ın yanı sıra 125 STK temsilcisi katıldı.