Sarıkaya Esnafına 6 Milyon Tl Kredi

Yozgat'ın Sarıkaya Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Güler, kredi limitlerini 35 bin liradan 75 bin liraya çıkardıklarını söyledi.

Sarıkaya Esnafına 6 Milyon Tl Kredi
Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Güler, 2010 yılının 15 Aralık itibariyle 460 esnafa toplam 6 milyon 50 bin TL'lik kredi çekme olanağı sağladıklarını belirterek, "Daha önce 35 bin TL olan kredi limitini 75 bin TL'ye çıkardık bu rakam yılbaşından sonra 100 bin TL'ye çıkacak. Kooperatif alarak kredi takip oranımız ise yüzde 38'lerdedir" dedi.
923 Kooperatif içinde 97'inci sırada olduklarını vurgulayan Güler," Türkiye genelinde 923 kooperatif var. Bunlar risk gruplarına göre 7 gruba ayrılıyor. Biz kooperatif olarak ikinci gruptayız yani ikinci gruptayız ve en iyi yerde olduğumuzu düşünüyorum. İlçemizin ekonomik ve sosyal yapısına göre birinci gruba çıkmak içinde canla başla çalışıyoruz. Birinci gruba çıkmak için takibimizi biraz daha düşürmemiz gerekiyor bizim takibimiz yüzde 38'lerde biz bu rakamı yüzde 20-25'lere indirirsek birinci gruba çıkma hakkına sahip olacağız. Esnafın durumuna bakarsak Esnaf arkadaşlarımızın bir kısmı sıkıntı içinde icralık durumdalar. 700-800 Esnafımızla çalışıyoruz. 219 kooperatif kapalı durumda biz yönetim kurulu ile birlikte kararlılıkla esnafımızın ödemesi için canla başla çalışıyoruz, bazı gecikmeler oluyor her ay 60-70 arası esnafın ödediği taksitler var, bunun içinde üç-beş tanesi takibe düşebiliyor biz esnafımızı günü birlik icraya da vermek istemiyoruz" diye konuştu.