Mehmet Ali Aleviler'den ikinci kez özür diledi- video izle

Mehmet Ali Erbil Aleviler'den ikinci kez özür diledi. Mehmet Ali Erbil türbe ziyareti video haber izleyin. İşte Mehmet Ali Aleviler'den Aleviler'den özür dilediği haber ve Mehmet Ali Erbil'in videosu...

Mehmet Ali Aleviler'den ikinci kez özür diledi- video izle
Geçtiğimiz günlerde canlı yayında Alevilere yönelik sözleri nedeniyle tepki çeken ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, Aleviler için kutsal olan Muharrem Ayı’nda Hüseyin Gazi Türbesi’ni ve Cemevi'ni ziyaret etti. 'Mum söndü mü oynuyorsunuz' gafı ile büyük tepki çeken Mehmet Ali Erbil, bu ziyareti ile Aleviler'den ikinci kez özür diledi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

MEHMET ALİ ERBİL ALEVİ GAFI VİDEO

Mehmet Ali Erbil, türbe ve Cemevi ziyareti sırasında Alevi dedesinden ve toplumundan özür diledi. Erbil eşikten geçerken eşiği öptü. Sonra Dede karşısında dara durdu ve tövbe çekti. 

Mehmet Ali Erbil, “ 35 yıldır ben bu toplumla barışık yaşadım. Canlı yayında başıma böyle bir olay gelince vicdanen rahatlamak adına Aleviler için kutsal mekanları ziyaret etmek istedim” dedi. Hüseyin Gazi'nin türbesinde dua okuyan Erbil, manevi huzura erdiğini belirterek, “Kara rağmen geldik. Öyle bir huzur içindeyim ki, değdi. İnşallah bu birlik beraberlik adına iyi bir mesaj olur. Onlar büyüklüklerini gösterdiler” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE "BEN KIZILBAŞ MIYIM Kİ?" DEMİŞTİ

Erbil daha önce de Star TV'de yayınlanan bir evlilik programında kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye "Ben Kızılbaş mıyım ki" sözlerini kullanmış ve Aleviler'in tepkisine neden olmuştu.

1995'TE GÜNER ÜMİT GAF YAPMIŞTI


Star TV'de 1995 yılında ''Turnike'' adlı programın sunuculuğunu yapan Güner Ümit, programın hamile kılığındaki hosteslerinden birinin ''Bebek kimden?'' sorusuna ''Babamdan'' karşılığını vermesi üzerine ''Sen kızılbaş mısın?'' demişti. Olayın ardından Güner Ümit ve Star TV uzun süre protesto edilmiş, mesleğinin zirvesinde olan Ümit'in ise kariyeri sona ermişti.