KOSGEB, selden zarar gören işletmelere 100 bin liralık kredi desteği verecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde selden zarar gören işletmelerin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB)'nin Acil K

Antalya'nın Manavgat ilçesinde selden zarar gören işletmelerin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB)'nin Acil Kredi Faiz Desteği'nden yararlanabileceği belirtildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede sel ve su taşkınından zarar gören işletmelerin KOSGEB'in sağladığı 100 bin liralık Acil Kredi Faiz Desteği'nden yararlanabileceğini kaydetti.

Son dönemdeki yağışların ardından oluşan selin, bölgeyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Vural, sel ve su taşkınları yüzünden bölgede önemli ölçüde maddi zarar oluştuğu hatırlattı.

İşletmelerin kredi desteklemesinden yararlanabilmesi için KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı olması gerektiğinin altını çizen Vural, veri tabanına kayıtlı olan işletmelerin selden zarar gördüklerini resmi kurumlardan alacakları belgelerle ispatlamaları durumda bankadan kredi çekebileceklerini ifade etti.

Vural, "İşletmelerin bankadan çekecekleri kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredinin 6 ayı ödemesiz, kalanı ise eşit taksitlerle ödemeli olmak üzere toplam 24 aydır. Selden zarar görüp Acil Kredi Faiz Desteği'nden yararlanmak isteyen işletmeler zarar gördüklerini ispatlayan belgelerle MATSO hizmet binasında bulunan KOSGEB Manavgat Sinerji Odağı'na başvurmaları gerekiyor. " dedi.