Edirne'de kar yağışı ve buzlanma hayatı felç etti

Edirne'de sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma şehir merkezinde hayatı felç etti.

Edirneliler güne yine karla uyandı. Günün erken

Edirne'de sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma şehir merkezinde hayatı felç etti.

Edirneliler güne yine karla uyandı. Günün erken saatlerinde başlayan kar yağışına aşırı soğuklar da eklenince hayat durma noktasına geldi.

Erken saatlerde işe özel veya toplu ulaşım araçlarıyla giden vatandaşlar yollarda kaldı. Cadde ve sokaklar buz pistine döndü.

Kar ve buzlanma nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası yaşandı. Trafik ekipleri, kazadan kazaya koşmak zorunda kaldı. Tedbirsiz yola çıkan sürücüler, yolda kalarak trafiğin kilitlenmesine yol açtı.

Yolda kalan sürücülerin yardımına yolda yürüyen vatandaşlar ve trafik ekipleri koştu. Bir yandan trafiği yönlendirmeye çalışan ekipler bir yandan da araçları itmek zorunda kaldı. Şehrin rampalı yollarında ise uzun araç kuyruğu oluştu. İşe gitmek üzere olan vatandaşlar yolun kalan kısmını yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Yoğun kar yağışında Edirne Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri yetersiz kaldı. Zamanında tuzlanmayan yollar sürücüler ve yolcular için çileye döndü. Az sayıdaki tuzlama ekibi caddeden caddeye koşmak zorunda kaldı. Ancak yapılan tuzlama çalışmaları yetersiz kaldığı için ulaşımda büyük sıkıntılar yaşandı. Şehrin ana arteri durumdaki Talatpaşa Bulvarı, Atatürk Caddesi, Londra Asfaltı ve Kıyık caddelerinde trafik kilitlendi.