E-okul (e okul) veli bilgilendirme sistemi (TC kimlik sorgulama)-tıkla (E okul MEB)

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyorlar.E-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul giriş paneli.

E-okul (e okul) veli bilgilendirme sistemi (TC kimlik sorgulama)-tıkla (E okul MEB)
E-okul veli bilgilendirme sistemi büyük bir boşluğu ve zaman kaybını önledi. Öğrenciler ve veliler ders notlarını devamsızlıklarını Veli Bildilendirme Sistemi üzerinden T.C kimlik ve öğrenci numarasını girerek öğrenebiliyorlar. E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) ile öğrenci velileri derin bir nefes aldı.

E-Okul elektronik okul sistemidir. Bu sistemde her hangi bir okuldaki öğrencilerle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir.Öğrencilerin aile bilgileri, sağlık bilgileri, ailesindekilerin sağlık bilgileri gibi... Bu sistemde temel amaç öğrencilerin bilgilerini sanal ortamda toplayarak her hangi bir durumda anında müdahale etmektir. 1-2 senedir kullanılmaya başlayan bu sistem ilerleyen zamanlarda MEB'in vazgeçilmesi olacaktır. Çünkü günümüzde teknoloji ile eğitim birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmektedir. Bu sistemde öğrencilerin not bilgileri, davranış notları gibi bilgilerde yer almaktadır. Dileyen veliler bu bilgilere sistem üzerinden ulaşabilmektedir.

Sistem sayesinde çocuklarının sınav sonuçlarını ve devamsızlıklarını rahatlıkla görebilen veliler, kontrolü de kaybetmemiş oluyorlar.İnternet sayesinde bulundukları her yerden çocuklarının sayfasına giriş yapabilen anne ve babalar, teknolojinin kendilerine sağladığı bu müthiş imkânı da kullanmış oluyorlar. MEB tarafından hizmete sokulan e-okul sistemine giriş için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasının bilinmesi yeterli oluyor. Devamsızlık ve sınav sonuçlarının yanı sıra kayıt işlemlerini de buradan gerçekleştiren veliler, durumdan oldukça memnun.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

Ancak öğrenciler için durum pek de iç açıcı değil. Belki de daha önce anne ve babalarının yaptığı gibi okuldan kaytarmak isteyen öğrenciler e-okul korkusu nedeniyle bu düşüncelerinden hemen vazgeçiyor.

e-Okul Kullanıcı Girişi, e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve e-karne sonuçları giriş adresleri belli oldu.e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-OKUL SİSTEMİ GÜNCELLENDİ

Okul yönetimleri tarafından oluşturulacak ekipler, okula kaydı olmayan çocukların evlerini ziyaret edecek.Milli Eğitim Bakanlığı, mecburi öğretim çağındaki okula kayıtsız çocuklarla ilgili bir genelge yayınladı. Söz konusu genelgede; mecburi öğretim çağında olup okula kayıtsız çocukların isim ve adres bilgilerinin, e- okul sisteminde güncellendiği belirtildi. Anayasa göre, öğrenci velilerinin çocuğunun mecburi ilköğretim kurumuna muntazaman devamını sağlaması gerektiği; özrü yüzünden okula gidemeyen çocuğunun durumunu en geç üç gün içinde okul idaresine bildirmekle yükümlü bulunduğu kaydedildi.

EDREMİT'TE OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANDI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan başkanlığında Özel Özcan İlköğretim Okulu'nda ilçedeki okul ve bağlı kurum müdürlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Eğitim " Öğretim konuları ve MEB Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları, Ödül Süreci konusunda bilgiler verildi.Toplantının ikinci bölümünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Biriminden Mahmut Ceylan ve Sertan Ay tarafından Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları Ödül Süreci ve Kardeş Okul Projeleri hakkında bilgi verildi. Toplantıya Edremit Kaymakamı Osman Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul ve kurum müdürleri katıldı. Toplantı sonunda TKY Ödül Töreni de yapıldı. MEB 2010 TKY Uygulamaları Yılın Kaliteli Ekibi Kategorisi'nde İlçe Birincisi olan Özel Özcan İlköğretim Okulu ve İlçe ikincisi olan Edremit Anadolu Lisesine Ödülleri Kaymakam Osman Tunç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan tarafından verildi.